Hvetestang

Hvetestang

Gi gjærbaksten en smak av honning og nøtter!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

5 dl

melk

50 g

gjær

1 dl

sukker

750 g

hvetemel

100 g

Mykt smør

1.5 dl

Nøtter (mandler, pistasjnøtter, valnøtter ++)

1 dl

Flytende honning

Slik gjør du det:

Lunk melken, rør ut gjæren i melken, og ha alt i en bakebolle.
Ha sukker, kardemomme og det meste av melet i bakebollen og elt deigen godt.
Tilsett mer mel til du har en fast, fin deig. Ha i smøret i små biter og la maskinen gå til alt smøret er arbeidet godt inn i deigen. Dekk med plast og la deigen heve en times tid på en lunt sted.
Grovhakk nøttene og rist dem i en tørr stekepanne på middels varme. Hell så over honningen og bland inn nøttene.
Ha deigen på et bakebord med mel, og del den i tre like store deler. Rull hver del i avlange pølser og bruk en kjevle til å få dem flate. Trykk ned midten på stengene med to fingre og fyll gropen med nøtteblandingen. Etterhev i ca. 20 min.
Pensle med sammenpisket egg.
Stek stengene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Avkjøl og ha på melisglasur.