Kanskje er kanelsnurrer mest populær av all gjærbakst? Duftende ferske er de i allefall helt uimotståelige, og like greit å lage dobbel porsjon så du har litt i fryseren også.
24 kanelsnurrer
Av Gry Nordvik Karlsen
Varm opp melken til fingervarm ca. 37 °. Rør ut gjæren i ca. 1 dl av melken. Ha mel,sukker, salt og kardemomme i en bakebolle eller i en kjøkken-maskin. Hell i melken og den utrørte gjæren. Bland godt og elt i 5 minutter i kjøkkenmaskinen, eller ca. 10 minutter for hånd. Tilsett litt og litt av det myke smøret, og elt i maskin i 5 minutter til, og for hånd i 10 minutter til. Deigen skal bli jevn og glatt, ikke klissete. Sett deigen til heving tildekket, på et lunt sted, i ca. 1 time eller til den har doblet størrelsen.
Del deigen i to og kjevle ut en deig av gangen. Kjevle ut deigen på et bakebord. Har du dårlig plass, deler du deigen i to en gang til og kjevler en del om gangen. Bruk litt mel eller olje så ikke deigen setter seg fast på bakebordet. Deigen skal være avlang (ca. 50x 40 cm), og ca. 0,5–1 cm tykk. Strø 2 ss brunt sukker og 1 ss kanel på den øverste halve delen av den utkjevlede deigen, ca. 20 cm. Rull den sammen til det ikke er noe strø. Del en og en bit på ca. 2,5 cm, bruk en skarp kniv eller et pizzahjul.
Del den delen av den første biten som ikke er rullet sammen i tre like deler. Flett sammen de tre delene.
Fest delene sammen nederst på fletten.
Legg fletten rundt snurren.
Legg kanelsnurrflettene på bakepapirkledde stekebrett. Pisk egg og salt lett sammen og pensle snurrene godt. Stø over perlesukker i midten.
Kanelbollene stekes midt i forvarmet ovn på 220 ° i ca. 10–12 min. Avkjøles på rist.
ingredienser
Directions
Av Gry Nordvik Karlsen
Varm opp melken til fingervarm ca. 37 °. Rør ut gjæren i ca. 1 dl av melken. Ha mel,sukker, salt og kardemomme i en bakebolle eller i en kjøkken-maskin. Hell i melken og den utrørte gjæren. Bland godt og elt i 5 minutter i kjøkkenmaskinen, eller ca. 10 minutter for hånd. Tilsett litt og litt av det myke smøret, og elt i maskin i 5 minutter til, og for hånd i 10 minutter til. Deigen skal bli jevn og glatt, ikke klissete. Sett deigen til heving tildekket, på et lunt sted, i ca. 1 time eller til den har doblet størrelsen.
Del deigen i to og kjevle ut en deig av gangen. Kjevle ut deigen på et bakebord. Har du dårlig plass, deler du deigen i to en gang til og kjevler en del om gangen. Bruk litt mel eller olje så ikke deigen setter seg fast på bakebordet. Deigen skal være avlang (ca. 50x 40 cm), og ca. 0,5–1 cm tykk. Strø 2 ss brunt sukker og 1 ss kanel på den øverste halve delen av den utkjevlede deigen, ca. 20 cm. Rull den sammen til det ikke er noe strø. Del en og en bit på ca. 2,5 cm, bruk en skarp kniv eller et pizzahjul.
Del den delen av den første biten som ikke er rullet sammen i tre like deler. Flett sammen de tre delene.
Fest delene sammen nederst på fletten.
Legg fletten rundt snurren.
Legg kanelsnurrflettene på bakepapirkledde stekebrett. Pisk egg og salt lett sammen og pensle snurrene godt. Stø over perlesukker i midten.
Kanelbollene stekes midt i forvarmet ovn på 220 ° i ca. 10–12 min. Avkjøles på rist.