Klassiske donuts med sitronfyll og marengstopp

Alle bilder: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

En av mine favorittsmaker sitron. En annen er vanilje.

Jeg ble så inspirert av en donutcafé i Nashville. En familie driver et lite bakeri der, og ut ifra bildene på Instagram så donutsene helt magiske ut.
En av donutsene jeg fikk øye på, var en som var fylt med sitronkrem og toppet marengs. 
Her er min versjon:

Video:

Lemon curd:

Fluff/marengs:

Klassiske donuts med sitronfyll og marengstopp

Klassiske donuts (30 stk)

750 g hvetemel

115 g sukker

1 klype salt

25 g fersk gjær

6 stk egg

1 ts vaniljesukker

225 ml H-melk

185 g usaltet smør

Til fritering

2 l matolje

Topping/fyll

Ekstra fint sukker

Lemon curd

Pisket fløte

Fluff

Dag 1

Ha alt bortsett fra smøret i en bakebolle, bruk kald melk.

Sett bollen i kjøkkenmaskinen og bland sammen ingrediensene på lav hastighet til du har en fin deig.

Hvis deigen virker for løs kan du drysse i litt mel, men ikke for mye.

Sett opp farten noe, og elt deigen i 10 minutter.

Etter 10 minutter, skru ned farten litt og tilsett smøret i terninger.

Etter at smørterningene er blandet godt inn, elt deigen videre i cirka 10 minutter, eller til deigen virker blank og fin.

Dryss litt mel på bordet og del deigen i to. Pakk deigen i plast til dagen etter.

Dag 2

Neste dag tar du den kalde deigen ut av kjøleskapet.

Rull deigen ut fra plastfolien og legg den på en kjøkkenbenk med mel på.

Kjevle den kalde deigen ca. 2 cm tykk.

Trykk ut donuts med runde kakekuttere. Ikke trykk ut hullet i midten.

Legg de på et stekebrett drysset med masse mel. Dette er viktig ellers klebrer deigen seg når du tar de opp til fritering.

Dekk det til med plastfolie.

Etterhev donutsene i ca. 1-3 timer, eller til du ser at de har blitt fluffy og fine og er tre-dobbelt så store.

Varm opp matolje til 180°C i en stor kjele. Her er det viktig at du bruker et mat-termometer.

Friter 2-3 donuts om gangen til de er gylden på hver side, cirka 1-2 minutter på hver side. Det er viktig at du holder en temperatur på 180 grader hele tiden.

La de renne av seg på et kjøkkenpapir.

Rull de så i sukker.

Avkjøl.

Sitronfyll

Lag lemon curd (oppskrift her). Fyll donutsene med enten kun lemon curd, eller lemon curd blandet med pisket fløte.

Du fyller donuts slik:

Fyll en sprøytepose med en rund tipp med valgte kremen.

Lag et hull med en spiss kniv i donuten før du dytter sprøyteposen inn og fyller med lemon curden.

Pynt toppen med fluff om du ønsker, du finner oppskriften her. Bruk en brenner for å få den klassiske marengs-looken på disse sitron-donutsene.

Disse er absolutt best samme dag som de blir laget.

Ha en toppen dag videre, klem fra meg

LOVE MANUELA XO