Kanelknuter

Kanelknuter

Lite slår nystekte kanelknuter i popularitet. De er myke og saftige. I tillegg dufter de himmelsk ...

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

150 g

smør

5 dl

melk

50 g

gjær

1.25 dl

sukker

1 stk

egg

Fyll:

1 dl

sukker

4 ts

Malt kanel

Pensling:

1 stk

egg

4 ss

Perlesukker, kan sløyfes

Slik gjør du det:

Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle, og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
Tilsett sukker og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbakingen. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Dett deigen lunt til heving dekket med plast i ca. 30. min.
Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet.
Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40x50 cm. Bre smøret utover halvparten av leiven, og strø sukker og kanel over. Brett resten av leiven over den delen som er smurt med smørblanding. Del leiven opp i ca. 22 remserTvinn remsene og slå deretter en knute på dem. Enden på remsen festes på undersiden av knuten.
Sett kanelknutene på stekebrett med bakepapir og la dem heve i ca. 40 min. Pensle med sammenvispet egg og strø med perlesukker. Stek ved 175 grader i ca. 20 min.