Knekkebrød med tranebær

Smaksetter du knekkebrødene med tranebær og gresskarfrø og kjevler tynt, får du en stabel med fantastisk gode knekkebrød som ikke kommer til å vare lenge.

ForfatterVigdis WingeFotoPetter Berg

Mengde1 Porsjon

Ca. 20 stk.

 500 g hvetemel
 11 g salt
 50 g surdeig eller 25 g vann
 3 g honning
 300 g vann
 25 g olivenolje
 80 g havregryn
 80 g gresskarkjerner
 80 g tørkede tranebær

1

Fra boken Knekkebrød, Åpent Bakeri/Samlaget

2

Legg tranebær og gresskarkjerner i bløt i varmt vann i 10 minutter.

3

Bland vann, olje, ­honning, surdeig, salt og hvetemel, og kjør blandingen i 4 minutter på lav­este hastighet i kjøkkenmaskinen.

4

Erstatt surdeig med 25 g vann om du ikke har surdeig.

5

Sett opp farten på kjøkkenmaskinen og kjør til deigen slipper bollen.

6

Sil og avkjøl gresskarfrø og tranebær og tilsett de siste 2 min av elteprosessen.

7

Deigen skal være ganske tørr.

UTBAKING OG STEKING:
8

Del deigen i 20 like store emner. De blir ganske store, ca. 20-21 cm i diameter. Kjevle ut ca. 1 mm tykke knekkebrød. Stek på bakepapirkledd stekebrett ved 180° i 7–8 min. på ene siden, så 5 min. på den andre siden. Snu dem og stek i 10 min. til på første siden. Du kan ev. bruke pizzastein.

STEK PÅ TAKKE:
9

Har du steketakke, er det helt ideelt og steke på den. Skru termostaten på litt under max og stek i ca. 3 min på hver side. Om noen av knekkebrødene ikke blir helt sprø, er det bare å ettersteke noen minutter i stekeovnen.

EMMANUEL RANGS BESTE TIPS:
10

*Lag deigen på kvelden. Trill ut emner og sett i kjøleskapet over natten.
*Deig uten gjær kan ligge opptil 2 dager i kjøleskap.
*Lager du emnene litt mindre, anslagsvis 50 gram, får du flere knekkebrød. 20 gram holder til kjeksstørrelse.
*Brie og chèvre smaker utrolig godt på tranebærknekkebrød.

KONKURRANSE - VINN BOKEN
11

Den flotte boken fra Åpent Bakeri/Samlaget er proppfull av gode knekkebrød og smarte tips. Boken koster kr 349.

Hva er favorittpålegget som du bruker på knekkebrød? Alle som kommenterer i posten vår på Facebook, er med i trekningen av boken.
Svarfrist: Mandag 20. januar kl 12.

ingredienser

 500 g hvetemel
 11 g salt
 50 g surdeig eller 25 g vann
 3 g honning
 300 g vann
 25 g olivenolje
 80 g havregryn
 80 g gresskarkjerner
 80 g tørkede tranebær

Directions

1

Fra boken Knekkebrød, Åpent Bakeri/Samlaget

2

Legg tranebær og gresskarkjerner i bløt i varmt vann i 10 minutter.

3

Bland vann, olje, ­honning, surdeig, salt og hvetemel, og kjør blandingen i 4 minutter på lav­este hastighet i kjøkkenmaskinen.

4

Erstatt surdeig med 25 g vann om du ikke har surdeig.

5

Sett opp farten på kjøkkenmaskinen og kjør til deigen slipper bollen.

6

Sil og avkjøl gresskarfrø og tranebær og tilsett de siste 2 min av elteprosessen.

7

Deigen skal være ganske tørr.

UTBAKING OG STEKING:
8

Del deigen i 20 like store emner. De blir ganske store, ca. 20-21 cm i diameter. Kjevle ut ca. 1 mm tykke knekkebrød. Stek på bakepapirkledd stekebrett ved 180° i 7–8 min. på ene siden, så 5 min. på den andre siden. Snu dem og stek i 10 min. til på første siden. Du kan ev. bruke pizzastein.

STEK PÅ TAKKE:
9

Har du steketakke, er det helt ideelt og steke på den. Skru termostaten på litt under max og stek i ca. 3 min på hver side. Om noen av knekkebrødene ikke blir helt sprø, er det bare å ettersteke noen minutter i stekeovnen.

EMMANUEL RANGS BESTE TIPS:
10

*Lag deigen på kvelden. Trill ut emner og sett i kjøleskapet over natten.
*Deig uten gjær kan ligge opptil 2 dager i kjøleskap.
*Lager du emnene litt mindre, anslagsvis 50 gram, får du flere knekkebrød. 20 gram holder til kjeksstørrelse.
*Brie og chèvre smaker utrolig godt på tranebærknekkebrød.

KONKURRANSE - VINN BOKEN
11

Den flotte boken fra Åpent Bakeri/Samlaget er proppfull av gode knekkebrød og smarte tips. Boken koster kr 349.

Hva er favorittpålegget som du bruker på knekkebrød? Alle som kommenterer i posten vår på Facebook, er med i trekningen av boken.
Svarfrist: Mandag 20. januar kl 12.

Knekkebrød med tranebær
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 885768


Varnish cache server