Kongelig kringle

Kongelig kringle

Lyst å bake kongefamiliens fødselsdagskringle?

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

2.5 dl

Lunken melk

50 g

gjær

3 ss

sukker

2 stk

egg

500 g

hvetemel

Til utbaking

250 g

Margarin/smør, mykt

Smørkrem

125 g

margarin

125 g

sukker

100 g

sukat

150 g

rosiner

Pensling

1 kopp

Egg og sukker

Glasur

1 ss

rom

4 dl

melis

1 stk

eggehvite

Slik gjør du det:

Smuldre gjæren i melken.
Pisk sukkeret lett sammen med eggene og ha i melkeblandingen. Sikt i så mye mel at deigen kan kjevles til en leiv på ca. 40 x 70 cm.
Fordel smøret på 2/3 av leiven og brett den siste tredjedelen inn mot midten, og den ytterste tredjedelen inn over den igjen, slik at deigen blir som en pakke.
Gjenta kjevle- og bretteprosessen en gang (uten smør).
La deigen hvile en halv time.
Kjevle ut på ny til en leiv på 40 x 70 cm. Rull til en land pølse som klappes flat, ca. 15 cm brød.
Dekk kringlen med smørkrem, og strø rosiner og sukat på midten. Brett deigen inn mot midten. Form til en kringle på bakepapirkledd stekeplate og legg skjøten ned.
La heve 2 timer.
Pensle kringlen med egg, strø over sukker. Sted ved 220 grader på midterste rille i ca. 25 min. La kringlen avkjøles på rist.
Lag glasuren og spe eventuelt med vann om den blir for tykk.
Pynt med romglasur før servering.