Kringle med vaniljekrem

Duftende og helt nybakt spår vi kamp om kringlen på kakebordet! Og får du noen biter til overs, er de supre å putte i fryseren. Varmer du dem litt i ovnen, blir de som nybakte igjen.

ForfatterAnita BakkerFotoSvein Brimi

KategoriVanskelighetsgradMiddels

Mengde1 Porsjon

Oppskriften gir 1 kringle

 100 g smør
 2 ½ dl melk
 25 g gjær
 ¼ ts salt
 ½ dl sukker
 ¾ ts kardemomme
 1 egg
 5 dl hvetemel
FYLL
 3 dl vaniljekrem
 100 g marsipan
 rosiner

1

Varm melken til fingervarm.

2

Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av melken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melken.

3

Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Tilsett smør i klatter.

4

Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking.

5

Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen til heving dekket med plast i ca. 1 time.

6

Legg deigen på et melet bakebord og kjevle til et rektangel 65x20 cm.

7

Smør på vaniljekrem og strø over marsipan og ev. rosiner.

8

Rull leiven sammen som til rullekake. Form rullen som en kringle på bakepapirkledd stekeplate.

9

Etterhev ca. 30 min.

10

Bruk en ren saks og klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten igjennom kringlen. .

11

Stek kringlen midt i ovn ved 210° i ca. 30 min. og avkjøl på rist.

12

Pynt gjerne med melis.

13

FRYSETIPS! Har du planer om å fryse hele kringlen, er det smart å fryse den ned på bakepapirkledd stekebrett. Når den er helt frosset, fjerner du stekebrettet-med mindre du har mange stekebrett.

ingredienser

 100 g smør
 2 ½ dl melk
 25 g gjær
 ¼ ts salt
 ½ dl sukker
 ¾ ts kardemomme
 1 egg
 5 dl hvetemel
FYLL
 3 dl vaniljekrem
 100 g marsipan
 rosiner

Directions

1

Varm melken til fingervarm.

2

Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av melken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melken.

3

Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Tilsett smør i klatter.

4

Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking.

5

Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen til heving dekket med plast i ca. 1 time.

6

Legg deigen på et melet bakebord og kjevle til et rektangel 65x20 cm.

7

Smør på vaniljekrem og strø over marsipan og ev. rosiner.

8

Rull leiven sammen som til rullekake. Form rullen som en kringle på bakepapirkledd stekeplate.

9

Etterhev ca. 30 min.

10

Bruk en ren saks og klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten igjennom kringlen. .

11

Stek kringlen midt i ovn ved 210° i ca. 30 min. og avkjøl på rist.

12

Pynt gjerne med melis.

13

FRYSETIPS! Har du planer om å fryse hele kringlen, er det smart å fryse den ned på bakepapirkledd stekebrett. Når den er helt frosset, fjerner du stekebrettet-med mindre du har mange stekebrett.

Kringle med vaniljekrem