Lyse horn med valmuefrø

Julefrokosten trenger ikke alltid være så overdådig. Du kommer langt med nybakte horn med syltetøy, egg og kaffe. Får du ikke familien på stor julefrokost, kan du til og med lage et hyggelig brett og nyte en lang, god frokost på sengen.

ForfatterAnita BakkerFotoSvein Brimi

Mengde1 Porsjon

16 stk.

 25 g gjær
 25 g smør
 3 dl helmelk
 1 egg
 2 ss sukker
 ½ ts salt
 500 g hvetemel
 1 egg til pensling
PYNT:
 1 ss valmuefrø

1

Smuldre gjær i bakebollen til en kjøkkenmaskin. Smelt smøret og hell i melken, la blandingen bli fingervarm. Hell det over gjæren og rør til den er oppløst.

2

Ha i egg, sukker, salt og hvetemel, og la maskinen gå i 10–15 minutter.

3

Dekk bollen med plast og sett til heving et lunt sted, ca. 40 minutter. Deigen skal bli dobbelt så stor.

4

Ta den ferdighevede deigen ut på bakebordet og del den i to. Dryss på litt mel og kjevle hver del til de er flate kaker, som en stor pizza. Skjær hver leiv i 8 «pizzastykker» (trekanter).

5

Dekk et stekebrett med bakepapir. Rull trekantene fra den brede siden inn mot spissen. Form til horn og legg dem med spissen ned på stekebrettet og sett til heving et lunt sted. De skal bli dobbelt så store.

6

Pisk egget lett sammen, og pensle hornene forsiktig med sammenpisket egg. Dryss valmuefrø på toppen.

7

Stek hornene midt i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter.

8

Avkjøl på rist.

ingredienser

 25 g gjær
 25 g smør
 3 dl helmelk
 1 egg
 2 ss sukker
 ½ ts salt
 500 g hvetemel
 1 egg til pensling
PYNT:
 1 ss valmuefrø

Directions

1

Smuldre gjær i bakebollen til en kjøkkenmaskin. Smelt smøret og hell i melken, la blandingen bli fingervarm. Hell det over gjæren og rør til den er oppløst.

2

Ha i egg, sukker, salt og hvetemel, og la maskinen gå i 10–15 minutter.

3

Dekk bollen med plast og sett til heving et lunt sted, ca. 40 minutter. Deigen skal bli dobbelt så stor.

4

Ta den ferdighevede deigen ut på bakebordet og del den i to. Dryss på litt mel og kjevle hver del til de er flate kaker, som en stor pizza. Skjær hver leiv i 8 «pizzastykker» (trekanter).

5

Dekk et stekebrett med bakepapir. Rull trekantene fra den brede siden inn mot spissen. Form til horn og legg dem med spissen ned på stekebrettet og sett til heving et lunt sted. De skal bli dobbelt så store.

6

Pisk egget lett sammen, og pensle hornene forsiktig med sammenpisket egg. Dryss valmuefrø på toppen.

7

Stek hornene midt i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter.

8

Avkjøl på rist.

Lyse horn med valmuefrø
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 136973


Varnish cache server