Morsomme lureboller

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Disse søte bollene kalles for «Lureboller», og det er fordi de får et artig hulrom inni. Smile

Hvordan er det mulig da?

Jo, det er smør- og vaniljefyllet som er hemmeligheten! Fyllet gjør ikke bare at det skapes en åpning inni bollene; det gir også ekstra god smak på bollene.

Oppskriften gir 30 stk.

Ingredienser:

50 g gjær
2 dl melk
150 g mykt smør
0,5 dl sukker
6-7 dl hvetemel

Fyll:
100 g mykt smør
0,5 dl sukker
1 ss vaniljesukker

Pensling:
1 egg

Pynt:
30 stk papirformer
melisdryss

Fremgangsmåte:

Løs opp gjæren i lunken melk. Bland i sukker og mykt smør. Kna inn hvetemel (spar noe til utbakingen). La deigen heve i 10 min.

Rør imens sammen ingrediensene til fyllet. Sett muffinsformer av papir utover på to stekeplater.

Del deigen i to deler. Kjevle hver del utover til avlange leiver (bruk litt ekstra mel til utbakingen). Skjær hver leiv i 15 firkanter. Legg en liten klatt med fyll i midten og brett kantene over fyllet. Klem til skjøtene slik at du får små, runde boller. Legg disse i muffinsformene.

Hev bollene lunt i 1,5 time.

Pensle over de hevede bollene med sammenvispet egg. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl.

Sikt over litt melis før servering.

 

Tips:

Det er riktig at gjærdeigen først bare skal heve i 10 min før utbakingen og deretter i 1,5 time.

«Lureboller» er fine å fryse uten melisdryss. Gi de tinte bollene et lite melisdryss, og de ser ut som nybakte!