Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Disse søte bollene kalles for «Lureboller», og det er fordi de får et artig hulrom inni.
Hvordan er det mulig da?
Jo, det er smør- og vaniljefyllet som er hemmeligheten! Fyllet gjør ikke bare at det skapes en åpning inni bollene; det gir også ekstra god smak på bollene.
Oppskriften gir 30 stk.
Ingredienser:
♥ 50 g gjær
♥ 2 dl melk
♥ 150 g mykt smør
♥ 0,5 dl sukker
♥ 6-7 dl hvetemel
Fyll:
♥ 100 g mykt smør
♥ 0,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
Pensling:
♥ 1 egg
Pynt:
♥ 30 stk papirformer
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Løs opp gjæren i lunken melk. Bland i sukker og mykt smør. Kna inn hvetemel (spar noe til utbakingen). La deigen heve i 10 min.
Rør imens sammen ingrediensene til fyllet. Sett muffinsformer av papir utover på to stekeplater.
Del deigen i to deler. Kjevle hver del utover til avlange leiver (bruk litt ekstra mel til utbakingen). Skjær hver leiv i 15 firkanter. Legg en liten klatt med fyll i midten og brett kantene over fyllet. Klem til skjøtene slik at du får små, runde boller. Legg disse i muffinsformene.
Hev bollene lunt i 1,5 time.
Pensle over de hevede bollene med sammenvispet egg. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl.
Sikt over litt melis før servering.
Tips:
♥ Det er riktig at gjærdeigen først bare skal heve i 10 min før utbakingen og deretter i 1,5 time.
♥ «Lureboller» er fine å fryse uten melisdryss. Gi de tinte bollene et lite melisdryss, og de ser ut som nybakte!