Myke boller med kanelglasur

PicMonkey Collage

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Hei alle dere.

I dag kan jeg by på myke, deilige boller fylt med vaniljemarinerte rosiner, strødd med deilig kanelglasur.

De er bare så gode, håper du blir fristet!

E95A9716

Myke boller  (12 stk)

Del 1:

170 g rosiner (+ 3 dl kokende vann)

1 ts vaniljepaste

Fremgangsmåte

Ha rosiner i en bolle.

E95A9458

Hell kokende vann over rosinene og la det hvile i 5 minutter, hell så av vannet og bland vaniljepasta med rosinene.

Dekk bollen med plastfolie og sett den til side så lenge.

E95A9471

Del 2:

375 g mel

2 1/2 ts tørrgjær

50 g sukker

1 ts salt

190 g egg (ca 4 egg)

60 g melk

165 g usaltet smør

+ 1 egg (til pensling)

Fremgangsmåte

Hell alle ingrediensene, bortsett frasmør og egget til pensling, i en mikserbolle, og elt det i 30 minutter.

E95A8973

De siste 10 minuttene tilsettes smør i terninger, litt om gangen.

IMG_9782

Smør litt matfett på arbeidsbordet og på hendene dine, og ta deigen ut av mikserbollen.

Legg de vaniljedynkede rosinene på toppen og bland dette godt sammen.

Lag 12 boller og sett dem utover et bakepapirkledd stekebrett, ca. 90 gram deig per bolle.

E95A9483

Visp egget til pensling godt sammen, hell det gjennom en sikt og pensle så bollene.

La dem så etterheves på et varmt sted til de blir dobbelt så store, ca. 45 minutter.

E95A9494

Sett ovnen på 190 ˚C, helst varmluft.

Stekes så i ca. 22 minutter eller til de er gyldenbrune på toppen.

E95A9623

La disse deilige og luftige bollene avkjøle seg helt.

E95A9687

Kanelglasur 

250 g melis

1/4 ts kanel

1/4 ts. kardemomme

40 ml melk

Fremgangsmåte

Disse bollene er veldig gode med litt kanelglasur, den passer veldig godt sammen med rosinene.

Bland ingrediensene til glasuren godt sammen.

Det er lurt å vente med å helle den over bollene til de er avkjølte. Jeg gjorde ikke det selv i dag, men hadde ikke tid til å vente…

E95A9693 – Kopi

Disse bollene er fantastisk gode på smak.

E95A9716

Liker du ikke kanel kan du bare utelate det og tilsette litt vaniljepaste i glasuren.

E95A9757 – Kopi

Håper dere ble fristet.

Varme klemmer fra meg til deg.

E95A9761

Love, Manuela