Hei alle dere.
I dag kan jeg by på myke, deilige boller fylt med vaniljemarinerte rosiner, strødd med deilig kanelglasur.
De er bare så gode, håper du blir fristet!
Myke boller (12 stk)
Del 1:
170 g rosiner (+ 3 dl kokende vann)
1 ts vaniljepaste
Fremgangsmåte
Ha rosiner i en bolle.
Hell kokende vann over rosinene og la det hvile i 5 minutter, hell så av vannet og bland vaniljepasta med rosinene.
Dekk bollen med plastfolie og sett den til side så lenge.
Del 2:
375 g mel
2 1/2 ts tørrgjær
50 g sukker
1 ts salt
190 g egg (ca 4 egg)
60 g melk
165 g usaltet smør
+ 1 egg (til pensling)
Fremgangsmåte
Hell alle ingrediensene, bortsett frasmør og egget til pensling, i en mikserbolle, og elt det i 30 minutter.
De siste 10 minuttene tilsettes smør i terninger, litt om gangen.
Smør litt matfett på arbeidsbordet og på hendene dine, og ta deigen ut av mikserbollen.
Legg de vaniljedynkede rosinene på toppen og bland dette godt sammen.
Lag 12 boller og sett dem utover et bakepapirkledd stekebrett, ca. 90 gram deig per bolle.
Visp egget til pensling godt sammen, hell det gjennom en sikt og pensle så bollene.
La dem så etterheves på et varmt sted til de blir dobbelt så store, ca. 45 minutter.
Sett ovnen på 190 ˚C, helst varmluft.
Stekes så i ca. 22 minutter eller til de er gyldenbrune på toppen.
La disse deilige og luftige bollene avkjøle seg helt.
Kanelglasur
250 g melis
1/4 ts kanel
1/4 ts. kardemomme
40 ml melk
Fremgangsmåte
Disse bollene er veldig gode med litt kanelglasur, den passer veldig godt sammen med rosinene.
Bland ingrediensene til glasuren godt sammen.
Det er lurt å vente med å helle den over bollene til de er avkjølte. Jeg gjorde ikke det selv i dag, men hadde ikke tid til å vente…
Disse bollene er fantastisk gode på smak.
Liker du ikke kanel kan du bare utelate det og tilsette litt vaniljepaste i glasuren.
Håper dere ble fristet.
Varme klemmer fra meg til deg.
Love, Manuela