Myke boller med kanelglasur

Myke boller med kanelglasur

Prøv en ny vri på de klassiske hvetebollene.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Del 1

170 g

rosiner

3 dl

Kokende vann

1 ts

Vaniljepaste

Del 2

375 g

mel

2.5 ts

tørrgjær

50 g

sukker

1 ts

salt

190 g

Egg (ca 4 stk)

60 g

melk

165 g

Usaltet smør

Kanelglasur

250 g

melis

0.4 ts

kanel

0.4 ts

kardemomme

40 ml

melk

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte del 1

Ha rosiner i en bolle.
Hell kokende vann over rosinene og la det hvile i 5 minutter, hell så av vannet og bland vaniljepasta med rosinene.
Dekk bollen med plastfolie og sett den til side så lenge.

Fremgangsmåte del 2

Hell alle ingrediensene, bortsett frasmør og egget til pensling, i en mikserbolle, og elt det i 30 minutter.
De siste 10 minuttene tilsettes smør i terninger, litt om gangen.
Smør litt matfett på arbeidsbordet og på hendene dine, og ta deigen ut av mikserbollen.
Legg de vaniljedynkede rosinene på toppen og bland dette godt sammen.
Lag 12 boller og sett dem utover et bakepapirkledd stekebrett, ca. 90 gram deig per bolle.
Visp egget til pensling godt sammen, hell det gjennom en sikt og pensle så bollene.
La dem så etterheves på et varmt sted til de blir dobbelt så store, ca. 45 minutter.
Sett ovnen på 190 ˚C, helst varmluft.
Stekes så i ca. 22 minutter eller til de er gyldenbrune på toppen.
La disse deilige og luftige bollene avkjøle seg helt.
Fremgangsmåte kanelglasur
Disse bollene er veldig gode med litt kanelglasur, den passer veldig godt sammen med rosinene.
Bland ingrediensene til glasuren godt sammen.
Det er lurt å vente med å helle den over bollene til de er avkjølte.