
Når vi kommer til bakefronten er det ikke mye som slår en nybakt croissant, full av luft og smør, og med akkurat så mange lag som en skikkelig croissant skal ha.
Det finnes mange dårlige croissanter å få kjøpt der ute i verden, vakuumpakket og med en holdbarhet som går herifra til månen. Ikke kjøp dem, for de er ikke verdige å bli kalt croissanter. En ordentlig croissant skal være lagd med godt smør, melk og egg. Ferdig med det!
Det er ikke vanskelig å lage sin egen smørdeig. Det tar litt tid, men er en ypperlig aktivitet en lørdag formiddag. Du kan jo bake Emils deilige rugbrød mens du venter mellom kjevlingene av denne deigen.
Hvis du først får taket på å lage din egen smørdeig, vil du kunne lage det beste av det beste hva gjærbakst angår, og da er croissanter og wienerbrød i en særstilling, spør du meg. Jeg elsker å ha en god appelsinmarmelade og en smaksrik ost på mine croissanter. Og skulle det noen gang skje at det blir rester igjen av croissantene – noe som må sies å være ganske sjeldent – er de aldeles fantastiske å bruke i en brødpudding.
