Ostehorn med karve

Ost og karve gir deilig smak til disse hornene som smaker deilig til lunsj med godt pålegg eller ta med ut på tur.

ForfatterAnnonseFotoSvein Brimi

Mengde1 Porsjon

16 stk.

 100 g smør
 5 ½ dl melk
 1 kg hvetmel
 25 g kruskakli
 1 ts salt
 1 ts sukker
 2 ts karve
 25 g fersk gjær
 300 g revet ost
TOPPING:
 1 egg
 100 g revet ost

1

Smelt smør og ha i melk og varm til fingervarmt.

2

Smuldre gjæren i en bakbolle, ha i halvparten av melkeblandingen og rør til gjæren har løst seg opp før du har i resten av melken.

3

Tilsett mel, kruskakli, salt, sukker og karve og elt deigen godt til den er glatt og elastisk.

4

Dekk til bollen og la deigen heve i ca. 1 time.

UTBAKING:
5

Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Del i to og kjevle ut to sirkler. Blir deigen klissete, bruk mer mel når du kjevler sirklene. Del hver sirkel i 8 «pizzastykker».
Dryss godt med ost utover og rull hvert stykke til horn ved å starte på den brede siden og rulle mot spissen.

6

Legg over på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter eller til dobbelt størrelse.

7

Sett ovnen på 220°. Pensle med sammenpisket egg og dryss over revet ost og stek midt i ovnen i 12–15 minutter.

8

Avkjøl på rist.

TIPS:
9

Fyll gjerne hornene med andre godsaker som for eksempel biter av skinke, pepperoni, kjøttdeigrester eller revet kylling.  

ingredienser

 100 g smør
 5 ½ dl melk
 1 kg hvetmel
 25 g kruskakli
 1 ts salt
 1 ts sukker
 2 ts karve
 25 g fersk gjær
 300 g revet ost
TOPPING:
 1 egg
 100 g revet ost

Directions

1

Smelt smør og ha i melk og varm til fingervarmt.

2

Smuldre gjæren i en bakbolle, ha i halvparten av melkeblandingen og rør til gjæren har løst seg opp før du har i resten av melken.

3

Tilsett mel, kruskakli, salt, sukker og karve og elt deigen godt til den er glatt og elastisk.

4

Dekk til bollen og la deigen heve i ca. 1 time.

UTBAKING:
5

Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Del i to og kjevle ut to sirkler. Blir deigen klissete, bruk mer mel når du kjevler sirklene. Del hver sirkel i 8 «pizzastykker».
Dryss godt med ost utover og rull hvert stykke til horn ved å starte på den brede siden og rulle mot spissen.

6

Legg over på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter eller til dobbelt størrelse.

7

Sett ovnen på 220°. Pensle med sammenpisket egg og dryss over revet ost og stek midt i ovnen i 12–15 minutter.

8

Avkjøl på rist.

TIPS:
9

Fyll gjerne hornene med andre godsaker som for eksempel biter av skinke, pepperoni, kjøttdeigrester eller revet kylling.  

Ostehorn med karve