Perfekt pinnebrød til bålet

Dette er oppskriften for deg som elsker gylne pinnebrød.
Dette er oppskriften for deg som elsker gylne pinnebrød.

Ut på tur, aldri sur!

Med god turmat blir utflukten alltid en suksess, og en stor tur-favoritt blant nordmenn er pinnebrød stekt på bål. Deigen kan fort bli svidd, men dersom du følger disse rådene er sjansen for at du spiser svart brød litt mindre.

Her er en enkel og saftig deig som holder til 4 porsjoner.

Ingredienser:
4 dl hvetemel
0,5 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
5 ss smør eller nøytral olje (for eksempel soya eller solsikke)
1,5 dl vann eller melk

Slik lager du deigen:
Begynn med å blande sammen det tørre. Deretter smuldrer du i smøret. Dersom du bruker olje tilsetter du den sammen med vann eller melk. Tilsett vann eller melk og rør sammen til en glatt, og ikke for klissete deig. Når du bruker bakepulver, trenger du ikke tenke på temperaturen på vann eller melk som tilsettes.

Når deigen er ferdig elter du litt olje rundt deigen og legger den i en brødpose. Oljen gjør at deigen ikke klistrer seg til posen. Deigen tåler også godt å ligge i en kald sekk.

Den beste deigen lager du med maskin
For å få en perfekt deig er det lurt å bruke en god kjøkkenmaskin. Med en maskin lager du den luftige deigen du er ute etter på en effektiv måte.

Med kjøkkenmaskinen fra Kenwood vil du imponere med kulinariske mesterverk.
Med kjøkkenmaskinen fra Kenwood vil du imponere med kulinariske mesterverk.

Kjøkkenmaskinen fra Kenwood er et godt alternativ på grunn av dens ekstremt kraftfulle motor som gjør at den kan håndtere alle typer deiger og kremer. I tillegg rommer den rustfrie bollen som følger med 6,7 liter, og det betyr at du kan lage store mengder deig.

Kenwoods kjøkkenmaskin har integrert LED-belysning som lyser opp bollen, og gir deg full oversikt over innholdet i bollen og blandingsprosessen. Maskinen kommer også med fire forskjellige typer rustfrie visper, som kan plasseres enkelt i oppvaskmaskinen. Med en 10-års motorgaranti er Kenwoods kjøkkenmaskin det du trenger for praktisk matlaging.

Steking av pinnebrød på bålet:
Spikk pinner og tvinn deigen din rundt pinnene. Tre eventuelt pølser på pinnen og tvinn deigen rundt pølsene. For å få et gyllen-brunt pinnebrød må du steke over glørne. Åpen ild vil nemlig gi svartbrent brød.

Ikke tvinn for tykt med deig rundt pinnen, siden da kan den være vanskelig å få gjennomstekt.

Tips:
Tørkede krydderurter og hakkede soltørkede tomater kan tilsettes deigen for mer smak. Til denne varianten bruker du olje fra de marinerte soltørkede tomatene i deigen.

Om du vil du lage kanelsnurrer på bålet blander du litt sukker og kanel i en pose/brødpose og dypper pinnen med brød i posen slik at sukker- og kanelblandingen fester seg til brødet.

Saken er laget i samarbeid med Elkjøp.