Denne kaken skal egentlig lages av wienerbrøddeig, men den blir minst like god med gjærdeig og vaniljekrem.
1 porsjon gir ca. 12 stk.
Slik lykkes du med gjærbaksten: https://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/10-tips-som-gir-vellykket-gjaerbakst/
Smelt smøret og tilsett melken.
Rør ut gjæren i væsken. Ha i sukker, kardemomme og salt, og rør inn melet til en ikke for fast, men god deig.
La deigen heve i ca. 30 minutter.
Ta deigen ut på bakebordet og del den i to. Ta en tredel av hvert emne, og trykk ut i en godt smurt form, 24–26 cm.
Fordel en fjerdedel av vaniljekremen oppå deigen.
Kjevle ut resten av deigen til avlange leiver.
Fordel resten av vaniljekremen utover de avlange leivene, og dryss gjerne på litt kanel. Rull sammen som en rullekake. Del rullene opp i ca. 3 cm brede stykker, og sett dem med snittflaten ned i formen.
Etterheves i 30 minutter.
Stek kaken i ovnen på nederste rille ved 200 grader i 30–40 minutter.
Avkjøl kaken og lag gitter av melisglasur. Pynt med bringebær på toppen.
ingredienser
Directions
Smelt smøret og tilsett melken.
Rør ut gjæren i væsken. Ha i sukker, kardemomme og salt, og rør inn melet til en ikke for fast, men god deig.
La deigen heve i ca. 30 minutter.
Ta deigen ut på bakebordet og del den i to. Ta en tredel av hvert emne, og trykk ut i en godt smurt form, 24–26 cm.
Fordel en fjerdedel av vaniljekremen oppå deigen.
Kjevle ut resten av deigen til avlange leiver.
Fordel resten av vaniljekremen utover de avlange leivene, og dryss gjerne på litt kanel. Rull sammen som en rullekake. Del rullene opp i ca. 3 cm brede stykker, og sett dem med snittflaten ned i formen.
Etterheves i 30 minutter.
Stek kaken i ovnen på nederste rille ved 200 grader i 30–40 minutter.
Avkjøl kaken og lag gitter av melisglasur. Pynt med bringebær på toppen.