Raske knekkebrød

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen. 

raskeknekkebrød

Hei alle sammen.

I dag vil jeg dele oppskriften på fantastisk gode knekkebrød.

Disse sunne knekkebrødene tar ikke mer enn 20 minutter å lage, steketid inkludert. Nyt dem til frokost, eller som en kveldssnack.

Jeg synes disse knekkebrødene er knallgode.

Raske knekkebrød

Ca. 20 stk.

  • 40 g gresskarkjerner
  • 40 g solsikkekjerner
  • 30 g sesamfrø
  • 30 g linfrø
  • 30 g havregryn
  • 65 g rugmel
  • 1 ts salt
  • ⅛ ts bakepulver (kan utelates)
  • 2 ss olivenolje
  • 4 ss kaldt vann

Forvarm ovnen til 180 °C og ta fram et stekebrett.

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland godt.

Tilsett olivenolje og vann og rør til alt er godt blandet.

E95A8420

Gjør klar to ark bakepapir som er like store som stekebrettet, og legg dem på arbeidsbordet.

Ha deigen på det ene papiret og legg det andre på toppen.

Press deigen godt ned mellom papirene, og kjevle den ut så tynt som mulig.

E95A8458

Fjern papiret på toppen og skjær opp den kjevlede deigen i passende biter, eller så store du vil at dine knekkebrød skal være.

E95A8478

Løft opp bakepapiret med deigen og legg det på stekebrettet.

Sett det på midterste rille i ovnen og stek i 12–18 minutter, eller til knekkebrødene er tørre.

Avkjøl knekkebrødene i noen minutter før du brekker bitene fra hverandre.

Disse er så gode, helt fantastisk med peanøttsmør…

Tips:

Knekkebrødene kan gjøres glutenfrie dersom du bruker glutenfrie havregryn, og bytter ut rugmel med maismel.

Jeg anbefaler å teste disse knekkebrødene, du kommer til å elske dem.

 

Logo-Manuela-2