Rugmel og surdeig er som skapt for hverandre

Foto: Marit Røttingsnes Westlie
Foto: Marit Røttingsnes Westlie

Fikk du med deg oppskriften på surdeigsstarteren som sto her for noen dager siden? Om hvordan du enkelt kan lage din egen surdeig som du kan bruke istedenfor vanlig gjær. Her kommer en ny brødoppskrift du kan prøve deg på når du først har fått gang surdeigsstarteren din. Husk at det å bake med surdeig er litt anderledes enn å bruke vanlig butikkjøpt gjær, så gi for all del ikke opp selv om resultatet ikke blir helt perfekt første gang du prøver. Øvelse gjør som kjent mester!

Rugmel gir en ekstra dybde til smaken når du bruker det i brød og rundstykker. Både disse små rugbrødene med kefir og nøtter og brytebrødene med rug og havre smaker aldeles superbe!

Alle disse rugbrødene smaker aldeles fortreffelig til en god suppe! Jeg sluper gjerne opp restene av en bergensk fiskesuppe eller blomkålsuppe med skiver av godt rugbrød. Eller lager krutonger av det til denne ovnsbakte tomatsalaten.

Når jeg har rugbrød i brødboksen, har jeg en stor tendens til å riste noen skiver til frokost, smøre på et godt lag med smør for så å toppe det med posjerte egg. Kan du tenke deg en bedre start på dagen?

God bakst!