Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei alle sammen.
Jeg elsker å spise hjemmebakte rundstykker eller brød, så i dag lagde jeg disse deilige rundstykkene med valnøtter og hasselnøtter.
De smaker fantastisk med syltetøy eller brunost, og det knaser etter hver bit på grunn av nøttene. Jeg bare digger disse rundstykkene.
Her er oppskriften, enjoy!
Rundstykker med valnøtter og hasselnøtter
50 g fersk gjær
2 ts honning
4 dl kulturmelk
2 ss usaltet smør
150 g valnøtter
150 g hasselnøtter
500 g hvetemel special eller vanlig hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker
1 dl sesamfrø
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200°C.
Grovhakk valnøtter og hasselnøtter.
Smelt smør og bland det med melken. Rør gjæren ut i den lunkne melkeblandingen.
Tilsett salt, sukker, mel, honning, nøtter og sesamfrø og elt til alt er godt blandet, og deigen er jevn og smidig. Dette tar ca 10 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Lag cirka 25 rundstykker av deigen, sett dem utover bakepapirkledde stekebrett og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stek rundstykkene på nederste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Åh, det er bare så digg å være hjemme igjen, og spise hjemmebakte rundstykker sammen med familien.
Håper dere ble fristet å teste disse, knasende og så gode.
Rundstykkene kan fryses og holder seg ellers gode i 2-3 dager hvis de er godt pakket inn.
Varme klemmer fra meg.
Love, Manuela