Topp julefrokosten med nybakte scones. Når duften av fersk bakst sprer seg i huset, smitter det over på hele husstanden.
Ca. 10-12 stk.
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Kutt smøret i terninger og smuldre det inn.
Visp egg og melk sammen og hell i bollen.
Kna sammen så det så vidt henger sammen til en deig.
Tilsett ev. rosiner.
Kjevle deigen ca. 2½ – 3 cm tykk og stikk ut rundinger (ca. 5 cm).
Plasser på en bakeplate og la hvile under et kjøkkenhåndkle en halv til en time.
Pensle med egg før steking.
Stekes ved 220˚ i ca. 10-12 min.
Rosiner drar fuktighet ut av deigen, derfor bløtlegger jeg alltid rosiner før baking. La rosinene ligge i vann en halv time, hell av vannet og tilsett i deigen.
ingredienser
Directions
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Kutt smøret i terninger og smuldre det inn.
Visp egg og melk sammen og hell i bollen.
Kna sammen så det så vidt henger sammen til en deig.
Tilsett ev. rosiner.
Kjevle deigen ca. 2½ – 3 cm tykk og stikk ut rundinger (ca. 5 cm).
Plasser på en bakeplate og la hvile under et kjøkkenhåndkle en halv til en time.
Pensle med egg før steking.
Stekes ved 220˚ i ca. 10-12 min.
Rosiner drar fuktighet ut av deigen, derfor bløtlegger jeg alltid rosiner før baking. La rosinene ligge i vann en halv time, hell av vannet og tilsett i deigen.