Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Disse bollene er helt klart barnas favoritt!
Myke hveteboller med hakket melkesjokolade … Mmmmmm …
Oppskriften gir 30 stk.
Ingredienser:
♥ 50 g gjær
♥ 150 g smør
♥ 6,5 dl melk
♥ 150 g sukker
♥ 1 kg hvetemel
♥ 200 g melkesjokolade
Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
Fremgangsmåte:
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C).
Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken og sukkeret. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 1 time.
Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Hakk melkesjokoladen grovt og kna sjokoladebitene inn i deigen.
Del deigen i 30 emner. Rull jevne boller og sett dem på bakepapirkledde stekeplater. La bollene etterheve i 30 min.
Pisk sammen egget og litt melk med en gaffel og pensle jevnt over bollene (eller pensle med bare melk hvis du vil ha eggfrie boller).
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, til de er gylne.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
