Sjokoladeboller

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Disse bollene er helt klart barnas favoritt!

Myke hveteboller med hakket melkesjokolade … Mmmmmm …

Oppskriften gir 30 stk.

Ingredienser:

50 g gjær
150 g smør
6,5 dl melk
150 g sukker
1 kg hvetemel
200 g melkesjokolade

Pensling:
1 egg
1 ss melk

Fremgangsmåte:

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C).

Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken og sukkeret. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 1 time.

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Hakk melkesjokoladen grovt og kna sjokoladebitene inn i deigen.

Del deigen i 30 emner. Rull jevne boller og sett dem på bakepapirkledde stekeplater. La bollene etterheve i 30 min.

Pisk sammen egget og litt melk med en gaffel og pensle jevnt over bollene (eller pensle med bare melk hvis du vil ha eggfrie boller).

Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, til de er gylne.