De fristende snurrene har god balanse mellom søtt og syrlig som kombinasjonen skogsbær, Philadelphia-ost og sitron sørger for.
Ca. 24 stk.
https://www.bakelyst.no/recipes/rosetter-med-romkrem/
https://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/deilige-eplehorn/
Se hva som skjedde da vi ba medlemmene i Bakelyst med Hjemmet på Facebook om å fylle en grunnoppskrift på boller med sitt beste fyll. Vi fikk utrolig mange deilige forslag, og kåret til slutt 3 favoritter:
1. Rose Marie Solberg med oppskrift på Skogsbærsnurrer
2. May-Britt D'Este med oppskrift på Rosetter med romkrem
3. Birgitte P. Christensen med oppskrift på Eplehorn
Lenkene til Rosetter og eplehorn ligger over ingrediensene.
PS. Grunnoppskriften går under navnet Statoil-boller i Facebook-gruppa til Hjemmet, og bakes utrolig mye.
Bland mel og sukker. Tilsett lunken melk blandet med smuldret gjær. Ha i smeltet smør og egg. Bland i en kjøkkenmaskin 10–12 min. Sett deigen til heving i en times tid.
Rør sammen fyllet.
Del deigen i to deler og kjevle ut hver del til ca. 50 x 30 cm. Smør på kremen og dryss over frosne skogsbær. Rull sammen til en pølse og skjær i ca. 2 cm brede biter. Sett bitene på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev i ca. 30 min.
Stek i ovn ved 225° i ca. 12 min.
Ha på melis og dryss med litt sitronskall.
ingredienser
Directions
Se hva som skjedde da vi ba medlemmene i Bakelyst med Hjemmet på Facebook om å fylle en grunnoppskrift på boller med sitt beste fyll. Vi fikk utrolig mange deilige forslag, og kåret til slutt 3 favoritter:
1. Rose Marie Solberg med oppskrift på Skogsbærsnurrer
2. May-Britt D'Este med oppskrift på Rosetter med romkrem
3. Birgitte P. Christensen med oppskrift på Eplehorn
Lenkene til Rosetter og eplehorn ligger over ingrediensene.
PS. Grunnoppskriften går under navnet Statoil-boller i Facebook-gruppa til Hjemmet, og bakes utrolig mye.
Bland mel og sukker. Tilsett lunken melk blandet med smuldret gjær. Ha i smeltet smør og egg. Bland i en kjøkkenmaskin 10–12 min. Sett deigen til heving i en times tid.
Rør sammen fyllet.
Del deigen i to deler og kjevle ut hver del til ca. 50 x 30 cm. Smør på kremen og dryss over frosne skogsbær. Rull sammen til en pølse og skjær i ca. 2 cm brede biter. Sett bitene på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev i ca. 30 min.
Stek i ovn ved 225° i ca. 12 min.
Ha på melis og dryss med litt sitronskall.