Skolebrød

En gjærbakst-favoritt! Helt nydelig nybakt, men blir det noen igjen, kan du fint fryse dem ned. La de i så fall tine i romtemperatur, og så kan du godt ha dem i varmluftsovn på 160°C noen minutter før servering.

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

Mengde1 Porsjon
Steketid10 minutter

1 porsjon gir 24 skolebrød.

 150 g smør
 6 dl melk
 50 g gjær
 135 g sukker
 2 ts kardemomme
 1 kg hvetemel
Eggekrem:
 5 dl matfløte
 5 dl helmelk
 150 g sukker
 1 vaniljestang (kan sløyfes)
 2 egg
 4 eggeplommer
 70 g maisenna
 1 egg, til pensling
Pynt:
 melis
 kokosmasse

1

Smelt smør. Tilsett melk og varm opp til 37 grader. Rør ut gjæren.

2

Tilsett hvetemel, sukker og kardemomme, og elt deigen godt. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

3

Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.

4

Ha fløte, melk, sukker og eventuelt splittet vaniljestang til eggekremen i en kjele. Varm opp til kokepunktet.

5

Tilsett egg og eggeplommer og la den tykne, men ta den bort fra varmen før den koker.

6

Rør ut maisennamelet i ¼ dl vann og tilsett i en tynn stråle. Hell i den varme blandingen og rør godt til det blir en klumpefri røre. Sett til avkjøling.

7

Del deigen i 24 emner, og trill runde boller. Sett bollene på en bakepapirkledd stekeplate. La heve i ca. 40 minutter.

8

Lag en grop i hver bolle og legg i ca. 1 ss eggekrem. Pensle med egg rundt kanten av bollene og stek dem i ovnen på midterste rille ved 225 grader i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.

9

Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur. Dypp dem i en skål med kokos.

ingredienser

 150 g smør
 6 dl melk
 50 g gjær
 135 g sukker
 2 ts kardemomme
 1 kg hvetemel
Eggekrem:
 5 dl matfløte
 5 dl helmelk
 150 g sukker
 1 vaniljestang (kan sløyfes)
 2 egg
 4 eggeplommer
 70 g maisenna
 1 egg, til pensling
Pynt:
 melis
 kokosmasse

Directions

1

Smelt smør. Tilsett melk og varm opp til 37 grader. Rør ut gjæren.

2

Tilsett hvetemel, sukker og kardemomme, og elt deigen godt. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

3

Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.

4

Ha fløte, melk, sukker og eventuelt splittet vaniljestang til eggekremen i en kjele. Varm opp til kokepunktet.

5

Tilsett egg og eggeplommer og la den tykne, men ta den bort fra varmen før den koker.

6

Rør ut maisennamelet i ¼ dl vann og tilsett i en tynn stråle. Hell i den varme blandingen og rør godt til det blir en klumpefri røre. Sett til avkjøling.

7

Del deigen i 24 emner, og trill runde boller. Sett bollene på en bakepapirkledd stekeplate. La heve i ca. 40 minutter.

8

Lag en grop i hver bolle og legg i ca. 1 ss eggekrem. Pensle med egg rundt kanten av bollene og stek dem i ovnen på midterste rille ved 225 grader i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.

9

Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur. Dypp dem i en skål med kokos.

Skolebrød
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 499487


Varnish cache server