Ciabatta

Ciabatta

Det tar litt tid, men det er ikke så mye arbeid med ciabattaene.

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
1440 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Bland sammen alt det tørre i en stor bakebolle og hell over vannet. Rør det sammen til alt er god blandet. Trenger ikke røre mer enn det. Legg over plastfolie og la bollen stå på benken i 12–14 timer.
Dryss et lag med hvetemel på benken og hvelv deigen over. Del den i to. Brett inn hjørnene og form to forholdsvis brede, flate brød. Deigen er jo ganske løs, så det er fint å ha en deigskrape når du jobber med den. Det er derfor også fint å ha heveformer når den skal heves. Har du ikke egne heveformer, kan du legge kjøkkenhåndkle i to runde bolle og drysse på med masse hvetemel for så å la brødene heve i bollene. Det funker også med bare å legge dem over på et bakepapirkledd stekebrett og la dem heve der. Da blir de litt flatere, men de vil heve seg ganske mye når de kommer i stekeovnen.
Sett stekeovnen på 250–300 grader. Så høyt den kommer. Varmluft.
La brødene etterheve i 1 ½ time. Hvelv brødene over på hver sin bakepapirkledde stekeplate og stek brødene i 30–35 minutter, avhengig av hvor varm stekeovnen din er. Ta ut et brød og kakk på undersiden av det for å sjekke at det er gjennomstekt. Får du en hul lyd, er brødet ferdig. La brødene avkjøles på en bakerist.

Kanskje disse også frister?