Det optimale målet for en pizza er at du skal kunne holde pizzastykket i den tykke enden, uten at den spisse enden bøyer seg i en dyp bukk. Målet er altså det vi kaller «en perfekt pizzabunn» og slik gjør du det:
INGREDIENSER
1,5 dl vann
4 dl mel
½ pk gjær
1 ts salt
3 ss olivenolje
SLIK GJØR DU:
1. Vend alt det tørre i en kjøkkenmaskin.
2. Tilsett vann og olivenolje, litt etter litt mens kjøkkenmaskinen jobber.
KitchenAid Artisan kjøkkenmaskin blander og roterer deigen, og skyver alle ingrediensene mot midten av bollen. Dette gjør deigen ekstra jevn, luftig og god å jobbe med!
3. Forvarm ovnen til 200° mens du forbereder fyllet.


Tips til fyll: Rød pesto pizzasaus
INGREDIENSER
50 g pinjekjerner
100 g soltørkede tomater, nedlagt i olje
50 g revet fersk parmesan
2 fedd hvitløk
1,5 dl olivenolje

SLIK GJØR DU:
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir gylne. Kjør pinjekjernene i en blender sammen med hvitløk, parmesan og soltørkede tomater. Vi anbefaler KitchenAid Artisan blender som du får kjøpt hos Elkjøp! Denne brukes for å få perfekt smak og tekstur. Veldig god maskin både når det kommer til pizzasaus, men også ellers i en travel hverdag, til smoothies, is og nøtter for eksempel. Tilsett så olivenolje litt etter litt til
ønsket konsistens. Et lite tips kan være å bruke tørre soltørkede tomater, og da tilsette mer olje for å unngå en tørr pesto.
Fordel sausen på pizzabunnen, topp med det du måtte ønske og sett i ovnen.
Slik overasker du med en perfekt, sprø og smakfull pizza i høst!
