Bollesnurrer med fersken- og aprikosmarmelade og mandler!
Nydelige luftige snurrer med fruktig marmelade, og skivede mandler. Et smakfullt alternativ til den gode gamle kanelsnurren!
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
Bolledeig
500 g
hvetemel100 g
sukker25 g
gjær, fersk3 dl
Melk, romtemperert (alle typer melk går bra)75 g
Smør, kuttet i biter, romtemperert1 ts
kardemomme, malt1 ts
kanel, malt0.25 ts
Vaniljepulver1 stk
egg1 stk
egg til penslingFyll
380 g
Fersken- og aprikosmarmelade0.5 ts
Vaniljepulver0.5 ts
kanel, maltStrø
1 neve
Mandler, skivedeSlik gjør du det:
Oppskriften gir ca. 15 store boller
Fyll
Ha marmeladen i en bolle og tilsett kanel og vanilje.
Rør godt, og sett til side. Den må gjerne stå i romtemperatur, men bruk lokk eller dekk over med plastfilm om den skal stå lenge før bruk.
Bolledeig
Mål opp mel, sukker, kardemomme, kanel og vanilje og bland lett sammen.
Smuldre i gjæren.
Tilsett melk og ett egg, og elt sammen i ca. 6 minutter med kjøkkenmaskin.
Tilsett smøret og elt i 6 minutter til.
Dekk bollen med plastfilm og sett til å heve et lunt sted, minst en time, eller til deigen har doblet i størrelse.
Kjevle ut deigen og spre fyllet over.
Rull sammen til en pølse og del i emner som du setter på en bakepapirkledd bakeplate og dekker med plastfilm. La bollene etterheve i ca. 30-50 minutter.
Sett ovnen på 200 grader.
Pensle med egg og strø over skivede mandler.
Stek så bollene midt i ovnen i ca.10 -15 minutter, eller til bollene er gylne.