Bollesnurrer med fersken- og aprikosmarmelade og mandler!

Bollesnurrer med fersken- og aprikosmarmelade og mandler!

Nydelige luftige snurrer med fruktig marmelade, og skivede mandler. Et smakfullt alternativ til den gode gamle kanelsnurren!

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

Bolledeig

500 g

hvetemel

100 g

sukker

3 dl

Melk, romtemperert (alle typer melk går bra)

75 g

Smør, kuttet i biter, romtemperert

0.25 ts

Vaniljepulver

1 stk

egg

Fyll

380 g

Fersken- og aprikosmarmelade

0.5 ts

Vaniljepulver

Strø

1 neve

Mandler, skivede

Slik gjør du det:

Oppskriften gir ca. 15 store boller

Fyll

Ha marmeladen i en bolle og tilsett kanel og vanilje.
Rør godt, og sett til side. Den må gjerne stå i romtemperatur, men bruk lokk eller dekk over med plastfilm om den skal stå lenge før bruk.

Bolledeig

Mål opp mel, sukker, kardemomme, kanel og vanilje og bland lett sammen.
Smuldre i gjæren.
Tilsett melk og ett egg, og elt sammen i ca. 6 minutter med kjøkkenmaskin.
Tilsett smøret og elt i 6 minutter til.
Dekk bollen med plastfilm og sett til å heve et lunt sted, minst en time, eller til deigen har doblet i størrelse.
Kjevle ut deigen og spre fyllet over.
Rull sammen til en pølse og del i emner som du setter på en bakepapirkledd bakeplate og dekker med plastfilm. La bollene etterheve i ca. 30-50 minutter.
Sett ovnen på 200 grader.
Pensle med egg og strø over skivede mandler.
Stek så bollene midt i ovnen i ca.10 -15 minutter, eller til bollene er gylne.