Sprøtt og godt knekkebrød

Nytt år og nye takter? Dette sunne og knasende gode knekkebrødet lager du enkelt selv!

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

VanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Steketid1 time

1 porsjon gir ca. 30 stk.

 4 dl havrekli
 2 dl havregryn
 2 dl solsikkefrø
 2 dl sesamfrø
 2 dl linfrø
 2 dl rugmel, fin
 8 dl vann
 1 ts salt

1

Ha alt det tørre i en bakebolle. Tilsett vann og salt og rør alt sammen.

2

La det stå og svelle i 5–10 minutter.

3

Hell blandingen tynt utover et bakepapir, kan hende du må benytte to stekeplater for at det skal bli tynt nok. Bruk en slikkepott eller hendene for å stryke det jevnt utover.

4

Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 1 time, men etter 10 minutter må du ta dem ut av ovnen og rute dem opp i passe størrelser med et pizzahjul. Sett så inn igjen i ovnen og stek videre ca. 50 minutter til de er tørre og sprø.

5

Brekk knekkebrødene forsiktig fra hverandre og la dem avkjøles helt på rist. Knekkebrødene holder seg flere uker om de oppbevares i en tett boks.

ingredienser

 4 dl havrekli
 2 dl havregryn
 2 dl solsikkefrø
 2 dl sesamfrø
 2 dl linfrø
 2 dl rugmel, fin
 8 dl vann
 1 ts salt

Directions

1

Ha alt det tørre i en bakebolle. Tilsett vann og salt og rør alt sammen.

2

La det stå og svelle i 5–10 minutter.

3

Hell blandingen tynt utover et bakepapir, kan hende du må benytte to stekeplater for at det skal bli tynt nok. Bruk en slikkepott eller hendene for å stryke det jevnt utover.

4

Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 1 time, men etter 10 minutter må du ta dem ut av ovnen og rute dem opp i passe størrelser med et pizzahjul. Sett så inn igjen i ovnen og stek videre ca. 50 minutter til de er tørre og sprø.

5

Brekk knekkebrødene forsiktig fra hverandre og la dem avkjøles helt på rist. Knekkebrødene holder seg flere uker om de oppbevares i en tett boks.

Sprøtt og godt knekkebrød