Pizzabrød med godt fyll

Pizzabrød med godt fyll

Perfekt å servere både hjemme og ute på tur!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Ha alt det tørre til deigen i en bakebolle inklusive tørrgjær, hvis du bruker det. Fersk gjær smuldrer du opp og rører ut i væsken før du tilsetter den i bakebollen. Elt alt godt sammen til du får en jevn og fin deig.
Dekk bollen med et bakeklede og la den heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 50 minutter.
I mellomtiden gjør du klart ett av de to fyllene. Til tomatsausen har du alle ingrediensene i en kasserolle og koker opp. La det småkoke til deigen er ferdig hevet. Del skinken i mindre biter og riv osten.
Pestoen lager du ved å først riste pinjekjernene i en tørr stekepanne i noen minutter til de blir brunflekkete. Så ha du dem i en food processor sammen med basilikumbladene. Kjør knivene rundt til alt er opphakket. Spe med olivenoljen i en tynn stråle. Riv parmesanen og ha i både den, salt og pepper. Smak for å kjenne om pestoen er passe krydret. 
Del chorizopølsen i små terninger.
Kle to stekebrett med bakepapir.
Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 2. Kjevle så hver del ut til en firkant på 35 x 35 centimeter. Fordel halvparten av fyllet over. La det være en 3-4 centimeter bred kant rundt det hele uten fyll. Brett den ene siden inn til midten og den andre oppå, slik at du ender opp med et rektangel på ca. 11 x 35 cm. Del det i 8 biter og sett hver bit med litt avstand på stekebrettet. Jeg bruker å rulle deigen litt sammen på endene, slik at ikke åpningen med fyllet blir så stor. Gjør det samme med resten av deigen. Dekk småbrødene med plastfolie og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Stek pizzabrødene på nest nederste rille i ca. 15 minutter. La dem avkjøles på en rist hvis du ikke spiser dem med en gang.