Ymerbrød med pisket smør

DSC03649Annonsesamarbeid med Elkjøp

 

Har du noensinne lagd minibrød? Ikke bare ser de utrolig lekre ut, men de smaker også helt fantastisk. Smør brødet med mykt smør og nyt. Bon Appétit!

Ingredienser:

Ymerbrød 

  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl grahams mel
  • 2 dl siktet rugmel
  • 2 ts natron
  • 1 dl linfrø
  • 1 ts salt
  • 1 dl tørket aprikos (hakket)
  • 1 dl hasselnøtter (hakket)
  • 5 dl surmelk
  • 1 dl mørk sirup
  • Havregryn til topping

Pisket smør

  • Smør
  • Persille
  • Svart pepper
  • Kaviar
  • Gressløk

Slik gjør du

  1. Bland surmelk og sirup i en bolle.
  2. Hakk aprikos og hasselnøtter og bland det sammen med det overstående.
  3. Tilsett de tørre varene i Kenwood Chef Sense XL kjøkkenmaskin KQL6300.
  4. Hell blandingen i små former og topp med havregryn.
  5. Stek brødet på 200 grader i ca. 15 minutter.
  6. Visp romtemperert smør til det er hvitt og luftig. Tilsett kaviar, svart pepper, hakket persille og gressløk, og topp med olivenolje og fingersalt.

Kenwood Chef Sense XL kjøkkenmaskin KQL6300 (pinot)