Brødpudding med marinerte rosiner

Har du eggeplommer, fløte- eller melkeskvetter til overs, og litt for fulle kakebokser? Lag en deilig brødpudding.

ForfatterAnita BakkerFotoSvein Brimi

VanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Forb. tid25 minutterSteketid30 minutterTotal tid55 minutter

4 porsjoner/ form 1 1/2 liter

 70 g rosiner
 ½ dl rom eller konjakk
 150 g julekake eller andre kaker, pepperkaker el brød
 1 ss smør
 3 dl fløte
 2 dl melk
 2 egg
 2 eggeplommer
 80 g sukker
 2 ts vaniljesukker
 12 ss brunt sukker

1

La rosinene trekke i konjakk ½ time eller over natten.

2

Skjær kakerestene i jevne terninger eller biter.

3

Smør en ildfast form med smør og fordel kakebitene i formen.

4

Visp sammen fløte, melk, egg, eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Hell blandingen over i formen og la det stå i 10 min slik at kakebitene trekker til seg eggeblandingen.

5

Dryss over et jevnt lag sukker og bak puddingen ved 180° i ca. 30 min, eller til
puddingen har stivnet.

6

Server brødpudding lun, gjerne med bringebærsaus og vaniljeis.

ingredienser

 70 g rosiner
 ½ dl rom eller konjakk
 150 g julekake eller andre kaker, pepperkaker el brød
 1 ss smør
 3 dl fløte
 2 dl melk
 2 egg
 2 eggeplommer
 80 g sukker
 2 ts vaniljesukker
 12 ss brunt sukker

Directions

1

La rosinene trekke i konjakk ½ time eller over natten.

2

Skjær kakerestene i jevne terninger eller biter.

3

Smør en ildfast form med smør og fordel kakebitene i formen.

4

Visp sammen fløte, melk, egg, eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Hell blandingen over i formen og la det stå i 10 min slik at kakebitene trekker til seg eggeblandingen.

5

Dryss over et jevnt lag sukker og bak puddingen ved 180° i ca. 30 min, eller til
puddingen har stivnet.

6

Server brødpudding lun, gjerne med bringebærsaus og vaniljeis.

Brødpudding med marinerte rosiner