Har du eggeplommer, fløte- eller melkeskvetter til overs, og litt for fulle kakebokser? Lag en deilig brødpudding.
4 porsjoner/ form 1 1/2 liter
La rosinene trekke i konjakk ½ time eller over natten.
Skjær kakerestene i jevne terninger eller biter.
Smør en ildfast form med smør og fordel kakebitene i formen.
Visp sammen fløte, melk, egg, eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Hell blandingen over i formen og la det stå i 10 min slik at kakebitene trekker til seg eggeblandingen.
Dryss over et jevnt lag sukker og bak puddingen ved 180° i ca. 30 min, eller til
puddingen har stivnet.
Server brødpudding lun, gjerne med bringebærsaus og vaniljeis.
ingredienser
Directions
La rosinene trekke i konjakk ½ time eller over natten.
Skjær kakerestene i jevne terninger eller biter.
Smør en ildfast form med smør og fordel kakebitene i formen.
Visp sammen fløte, melk, egg, eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Hell blandingen over i formen og la det stå i 10 min slik at kakebitene trekker til seg eggeblandingen.
Dryss over et jevnt lag sukker og bak puddingen ved 180° i ca. 30 min, eller til
puddingen har stivnet.
Server brødpudding lun, gjerne med bringebærsaus og vaniljeis.