Det blir ikke jul uten havrekjeks! Prøv den gode oppskriften til Nikka på 103 år, som gjerne øser av sin erfaring. – Hver oppskrift har sitt lille triks, sier Nikka.
Ca. 40 stk.
Artikkelen om "Nikka" Nicoline Myrer Grønning kan du lese her:
https://www.klikk.no/produkthjemmesider/hjemmet/nikka-laerer-andre-a-bake-hardinglefse-6854632
Bland alt det tørre.
Smelt smør og hell i melk. Bland så dette sammen med det tørre.
Kjevle ut til deigen er ca. ½ cm tykk.
Stikk ut kjeks med ringen på et Norgesglass.
Stekes ved 175° til de er brune.
Du har kanskje hørt om superspreke "Nikka" Nicoline Myrer Grønning, 103 år, fra Valldal? Det er ikke få havrekjeks hun har bakt i løpet av et langt liv ved bakstebordet, og trikset for de beste havrekjeksene er:
-Det er viktig å bruke godt smør, altså meierismør, når du skal lage havrekjeks, for da blir de ikke så lett tørre. Jeg lager alltid havrekjeks til jul og spiser dem med godt smør og brunost på. Lettvint å lage og godt å ha hvis noen kommer innom, sier hun. Les den hyggelige historien om Nikka som stod på trykk i Hjemmet i 2017, lenke over oppskriften.
ingredienser
Directions
Bland alt det tørre.
Smelt smør og hell i melk. Bland så dette sammen med det tørre.
Kjevle ut til deigen er ca. ½ cm tykk.
Stikk ut kjeks med ringen på et Norgesglass.
Stekes ved 175° til de er brune.
Du har kanskje hørt om superspreke "Nikka" Nicoline Myrer Grønning, 103 år, fra Valldal? Det er ikke få havrekjeks hun har bakt i løpet av et langt liv ved bakstebordet, og trikset for de beste havrekjeksene er:
-Det er viktig å bruke godt smør, altså meierismør, når du skal lage havrekjeks, for da blir de ikke så lett tørre. Jeg lager alltid havrekjeks til jul og spiser dem med godt smør og brunost på. Lettvint å lage og godt å ha hvis noen kommer innom, sier hun. Les den hyggelige historien om Nikka som stod på trykk i Hjemmet i 2017, lenke over oppskriften.