Pavlova med julevri

Deilig og sprø pavlova fylt til randen av kanskje julens mest tradisjonelle dessert.

ForfatterAnita BakkerFotoSvein Brimi

Kategori

Mengde1 Porsjon

Ca. 8 porsjoner

 6 eggehviter
 2 ts hvitvinseddik
 4 dl sukker, helst finkornet
 2 ts maisenna
 1 ts vaniljesukker
RISKREM:
 3 dl fløte
 1 ss sukker
 1 ts vaniljesukker
 450 g rester av hjemmelaget risgrøt eller ferdig risgrøt
KIRSEBÆRSAUS:
 300 g fryste kirsebær
 4 dl vann
 4 ss sukker
 2 ss potetmel
 6 ss til å røre ut potetmel

1

Sett ovnen på 90°.

2

Kle et stekebrett med bakepapir.

3

Pisk eggehviter til mykt skum. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv.

4

Tilsett eddik mens du pisker.

5

Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.

6

Ha massen ut i en luftig klump på stekebrettet i og bruk en slikkepott til å forme en rund bolle, ca. 20 cm i diameter, ved å dra sidene oppover.

7

Stek midt i ovn i 1½-2 timer. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni.

8

Avkjøl på rist.

9

Fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.

10

Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem.

11

Bland i risgrøten.

12

Kirsebærsaus: Ha fryste bær i en kjele sammen med vann og sukker. Kok et par minutter. Bland potetmel og vann til du får en klumpfri jevning. Trekk kjelen av platen og rør i jevning i en tynn stråle under røring til det blir en fyldig og glatt saus. La sausen få et raskt oppkok (den må ikke koke lenge) igjen før den avkjøles og serveres.

MONTERING:
13

Kakk et hull i toppen av marengsen og fyll med riskrem. Pynt med kirsebær og server kirsebærsausen ved siden av.

ingredienser

 6 eggehviter
 2 ts hvitvinseddik
 4 dl sukker, helst finkornet
 2 ts maisenna
 1 ts vaniljesukker
RISKREM:
 3 dl fløte
 1 ss sukker
 1 ts vaniljesukker
 450 g rester av hjemmelaget risgrøt eller ferdig risgrøt
KIRSEBÆRSAUS:
 300 g fryste kirsebær
 4 dl vann
 4 ss sukker
 2 ss potetmel
 6 ss til å røre ut potetmel

Directions

1

Sett ovnen på 90°.

2

Kle et stekebrett med bakepapir.

3

Pisk eggehviter til mykt skum. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv.

4

Tilsett eddik mens du pisker.

5

Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.

6

Ha massen ut i en luftig klump på stekebrettet i og bruk en slikkepott til å forme en rund bolle, ca. 20 cm i diameter, ved å dra sidene oppover.

7

Stek midt i ovn i 1½-2 timer. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni.

8

Avkjøl på rist.

9

Fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.

10

Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem.

11

Bland i risgrøten.

12

Kirsebærsaus: Ha fryste bær i en kjele sammen med vann og sukker. Kok et par minutter. Bland potetmel og vann til du får en klumpfri jevning. Trekk kjelen av platen og rør i jevning i en tynn stråle under røring til det blir en fyldig og glatt saus. La sausen få et raskt oppkok (den må ikke koke lenge) igjen før den avkjøles og serveres.

MONTERING:
13

Kakk et hull i toppen av marengsen og fyll med riskrem. Pynt med kirsebær og server kirsebærsausen ved siden av.

Pavlova med julevri