Deilig og sprø pavlova fylt til randen av kanskje julens mest tradisjonelle dessert.
Ca. 8 porsjoner
Sett ovnen på 90°.
Kle et stekebrett med bakepapir.
Pisk eggehviter til mykt skum. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv.
Tilsett eddik mens du pisker.
Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
Ha massen ut i en luftig klump på stekebrettet i og bruk en slikkepott til å forme en rund bolle, ca. 20 cm i diameter, ved å dra sidene oppover.
Stek midt i ovn i 1½-2 timer. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni.
Avkjøl på rist.
Fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.
Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem.
Bland i risgrøten.
Kirsebærsaus: Ha fryste bær i en kjele sammen med vann og sukker. Kok et par minutter. Bland potetmel og vann til du får en klumpfri jevning. Trekk kjelen av platen og rør i jevning i en tynn stråle under røring til det blir en fyldig og glatt saus. La sausen få et raskt oppkok (den må ikke koke lenge) igjen før den avkjøles og serveres.
Kakk et hull i toppen av marengsen og fyll med riskrem. Pynt med kirsebær og server kirsebærsausen ved siden av.
ingredienser
Directions
Sett ovnen på 90°.
Kle et stekebrett med bakepapir.
Pisk eggehviter til mykt skum. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv.
Tilsett eddik mens du pisker.
Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
Ha massen ut i en luftig klump på stekebrettet i og bruk en slikkepott til å forme en rund bolle, ca. 20 cm i diameter, ved å dra sidene oppover.
Stek midt i ovn i 1½-2 timer. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni.
Avkjøl på rist.
Fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.
Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem.
Bland i risgrøten.
Kirsebærsaus: Ha fryste bær i en kjele sammen med vann og sukker. Kok et par minutter. Bland potetmel og vann til du får en klumpfri jevning. Trekk kjelen av platen og rør i jevning i en tynn stråle under røring til det blir en fyldig og glatt saus. La sausen få et raskt oppkok (den må ikke koke lenge) igjen før den avkjøles og serveres.
Kakk et hull i toppen av marengsen og fyll med riskrem. Pynt med kirsebær og server kirsebærsausen ved siden av.