10 tips for perfekt bløtkake

Blørkake er den perfekte kaken når noe skal feires – en av nordmenns absolutte favorittkaker. Her er Norsk Ukeblads matjournalist, Kristin Jøtuns, beste tips for perfekt bløtkake.

1. FRYS SUKKERBRØDET

Bak gjerne sukkerbrødet god tid i forveien. Det er en fordel å fryse sukkerbrødet, for det er alltid mye enklere å dele det når det er halvfrossent.

Triksene som gjør sukkerbrødet høyt og luftig

2. IKKE PISK FOR LENGE

Når du pisker krem, pisk med mikser til den er nesten så stiv som du ønsker. Skru så av maskinen og pisk resten for hånd. Marginene er små for å piske for mye.

3. VÆR SPARSOM MED SUKKERET

Dersom du bruker sukker i kremen, ikke bruk for mye; 1 ts pr. 3 dl fløte er ofte nok.

4. SØRG FOR MYE SMAK PÅ FYLLET

Kremfyll uten smak er tamt. Bland i rikelig med ønsket type syltetøy, bær eller frukt.

NB: Ananas anbefales ikke da den kan gjøre kremen besk. Her er noen favorittkombinasjoner:

• Bringebærkremer er friskt og godt, gjerne i kombinasjon med fersken, pære eller blandet frukt.

• Alle bærsorter er gode med vaniljekrem til, men ikke tilsett for mye vaniljekrem, da blir kremen for tynn. Smør heller et lag med ren vaniljekrem under.

• Prøv bringebær og sjokoladekrem, det er en uslåelig kombinasjon!

5. RETT OPP KAKEN

Når du har lagt på det øverste laget, pass på at kakefasongen er jevn og fin. Det er nesten umulig å rette opp en skjev kake, så vær nøye fra starten av.

6. OVERRASK!

Ønsker du å lage en helt spesiell kake? Prøv å lage en mandelbunn som du legger i bunnen av kaken, for så å legge to lag med sukkerbrød oppå.

7. BRUK MELIS

Dersom du skal pynte kaken med krem, kan du gjerne piske kremen med melis i stedet for sukker. Da blir det litt mer hold i  kremen.

8. FYLL SPRØYTEPOSEN OFTE

Ikke fyll sprøyteposen for full. Det er bedre å fylle posen flere ganger, da blir ikke kremen så varm av hendene dine.

9. STYR UNNA!

Sprøytegelé eller annen pynt med sterk farge anbefales ikke på krem. Det trekker seg bare utover.

10. IKKE VENT FOR LENGE

Kaken bør fylles dagen før servering. Da kan du ev. droppe dynking, siden bunnen får tid å trekke væske fra fyllet. Pynte kaken bør du gjøre samme dag som den skal serveres.