Baked Lemon Cheesecake

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra passionforbaking.com

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

I dag deler jeg min favorittostekake med dere, nemlig baked lemon cheesecake.

Den er fantastisk god, og i tillegg er den så lett å lage at du garantert kommer til å lykkes.

Bunnen:

* 70 gram smeltet smør
* 115 gram Vanilla wafers, finmalt
* ts. sukker

Ostefyllet:

* 900 gram kremost
* 285 gram sukker
* Finrevet skall fra 2 sitroner
* 4 egg
* Juice fra 2 sitroner
* 2 dl. lettrømme
* Frøene fra 1/2 vaniljestang (valgfritt)

Topping:

 

Forvarm ovnen til 180˚C.

Begynn med bunnen først.

Ha vanilla wafers i en blender eller en pose og knus dem til de er finmalte.

Bland de knuste kjeksene med smeltet smør og sukker. Du kan selvsagt bruke andre kjeks du liker, men her brukte jeg Vanilla wafers.

Spray en rund springform med fett, du kan bruke en form fra 20 cm opp til 28 cm, bare husk at kaken blir høyere jo mindre formen er.

Press kjekssmulene godt ned i formen og litt opp langs kanten (cirka 1 cm).

Stek bunnen i 15 minutter. Avkjøl helt og senk temperaturen i ovnen til 100 ˚C.

E95A6564
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Begynn så med cheesecake-fyllet:

Alle ingredienser bør holde romtemperatur. Ha kremost, sukker og revet sitronskall i en mikserbolle og miks det fluffy i cirka 3-4 minutter.

Jeg tilsetter frøene fra 1/2 vaniljestang, men dette kan utelates.

E95A8143
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com
E95A8150
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Stopp maskinen og tilsett et egg om gangen, ikke miks mer enn høyst nødvendig for at eggene blandes godt inn.

Det er viktig å ikke mikse for mye her hvis man skal få et godt resultat.

E95A8151
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Når alle eggene er blandet inn, tilsett sitronsaft og lettrømme. Bland det godt med en slikkepott.

E95A8154
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Hell blandingen over  i formen og stek den i cirka 3 timer på 100 grader.

3 timer på 100 grader gjør at denne ostekaken blir supergod, i tillegg holder den formen og man unngår at overflaten sprekker.

E95A8159
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

La kaken avkjøles i 15 minutter. Ta så en kniv og gå rundt kanten slik at kaken løsner fra formen, gjør du ikke dette kan den sprekke i midten når du åpner springformen.

E95A8160
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Så trenger Lemon curd, oppskriften finner du her. Bre den utover den avkjølte ostekaken og sett den kaldt i minst 8 timer.

5B7C8063
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Dagen etter når du skal servere kaken lages marshmallow fluff, oppskriften finner du her.

5B7C7438
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Bre på et godt lag med marshmallow fluff og bruk for eksempel baksiden av en skje eller en spatel for å lage litt form på den.

E95A9098
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Voilà – Baked Lemon Cheesecake, min absolutte favoritt når det gjelder ostekaker.

Test den du også, kanskje blir det din favoritt?

lemon
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Logo Manuela (2)