Bestemor bakte alltid denne hvis hun fikk uventet besøk. Ifølge henne var kaken ferdig før gjestene hadde satt seg i sofaen i stuen!
Ca. 8.-10 skiver
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt mel og bakepulver sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.
Bre røren godt utover i en smurt/bakepapirkledd langpanne.
Stek kaken midt i ovnen ved 200° i 8–10 min.
Legg bakepapir på bakebordet og strø sukker på.
Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er litt avkjølt.
Fordel syltetøyet ut over kaken og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av matpapiret.
Pakk kaken litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.
Del kaken i skiver, server den gjerne med litt vispet krem og noen friske bær.
ingredienser
Directions
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt mel og bakepulver sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.
Bre røren godt utover i en smurt/bakepapirkledd langpanne.
Stek kaken midt i ovnen ved 200° i 8–10 min.
Legg bakepapir på bakebordet og strø sukker på.
Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er litt avkjølt.
Fordel syltetøyet ut over kaken og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av matpapiret.
Pakk kaken litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.
Del kaken i skiver, server den gjerne med litt vispet krem og noen friske bær.