Bløtkaken blir best med tre triks

Foto: Erik Hannemann
Foto: Erik Hannemann

Det er ikke vanskelig å lage bløtkake. For meg er det noen kakebakeregler som gjør bløtkaka super.

1) Bak ditt eget sukkerbrød

2) Lag vaniljekrem (med denne oppskriften)

3) Bruk friske bær

Eller så kan du gjøre som jeg gjør noen ganger når jeg har dårlig tid – droppe alle de gode rådene og kjøpe deg ut av problemene:

1) Ferdig sukkerbrød

2) Ferdig vaniljekrem

3) Bruke syltetøy

Bløtkaka di blir slett ikke like godt. Men bløtkake er litt som sex og pizza: Selv om det er dårlig, så er det ikke så verst likevel.

Det som slår meg, når vi nå går inn i kakesesongen, er at kakene ofte er så digre. Og så fikk jeg en ide. Hva med å lage en litt mindre en? Men, like høy?

En av de tingene jeg ville få til var å lage en stabil krem. Så derfor pisket jeg inn en god posjon kremost sammen med kremen. Og så hadde også i litt vaniljekrem, men ikke for mye ettersom jeg var redd den skulle bli for vinglete og geléaktig.

Når det var gjort var det bare å sette i gang.

Jeg begynte med å stikke ut ringer av kakebunnen:

blotkake1
Foto: Erik Hannemann

Og så var det å legge på noe. For eksempel litt appelsinmarmelade:

blotkake2
Foto: Erik Hannemann

Så legger jeg på en god porsjon krem:

blotkake3
Foto: Erik Hannemann

Bløtkaka får et lag til.

blotkake4
Foto: Erik Hannemann

Så fortsetter du til du sier deg fornøyd med kaken. Jeg har lagt på jordbærsyltetøyet i det øverste laget, for variasjonens skyld. Du kan selvfølgelig velge akkurat det fyllet du ønsker.

Foto: Erik Hannemann
Foto: Erik Hannemann