Brownie- og oreoiskremkake

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

oreo ice cream cake

Hei alle sammen, håper dere alle har det bra.

I dag deler jeg en kjempegod oppskrift med dere, en iskremkake som passer perfekt til helgen. Kaken består av en deilig browniebunn med oreo-iskrem, og den er toppet med hjemmelaget karamell… What’s not to love

Her kommer oppskriften, enjoy!

Browniebunn

240 gram mørk sjokolade (70% kakao)

120 gram smør

4 egg, romtempererte

350 gram sukker

60 gram mel

20 gram kakao

1/4 ts salt

100 gram hakket sjokolade (70 % kakao), kan utelates

Oreo ice cream

1 boks søt kondensert melk

5 dl kremfløte

1 pakke med Oreos, knust eller brukket opp i mindre biter

Topping

Karamellsaus, du finner oppskriften her

Fremgangsmåte

Begynn med å lage browniebunnen.

Ta fram egg og en rund form, ca. 26-28 cm i diameter.

E95A8883

Smelt sjokolade og smør over et vannbad.

E95A9510

Ha egg og sukker i en annen bolle og pisk dette lett sammen for hånd.

E95A9607

Hell den sammenvispede egg- og sukkerblandingen over i sjokoladeblandingen og rør det lett sammen. Ikke rør mer enn nødvendig, bare til du ser at alt er blandet.

E95A9649

Sikt i mel og kakao, og vend det forsiktig inn. Vend så lite som mulig, bare til det tørre er blandet inn.

E95A9665

Tilsett eventuelt hakket sjokolade om ønskelig.

E95A9681

Hell det over i formen og stek det på 175˚C i ca. 30 minutter, ikke mer. Avkjøl helt.

E95A9689

Mens browniebunnen avkjøles lager du iskremen. Hell søt kondensert melk i en miksebolle.

E95A9761

Hell også i kremfløten.

E95A9771

Visp til blandingen blir luftig, ca. 4-5 minutter.

E95A9797

Hell i knuste oreokjeks.

E95A9803

Bland det godt sammen.

E95A9810

Hell iskremblandingen over browniebunnen og sett formen i fryseren i minst 5 timer.

E95A9828

Lag gjerne deilig karamellsaus som du heller over kaken like før servering.

Ha en fortsatt fin dag alle sammen, klem fra meg til deg.