Brownie- og oreoiskremkake

Brownie- og oreoiskremkake

Denne iskaken med karamellsaus må du bare teste!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Browniebunn

240 g

Mørk sjokolade

120 g

smør

4 stk

Romtempererte egg

350 g

sukker

60 g

mel

20 g

kakao

100 g

Hakket sjokolade (kan utelates)

Oreo ice cream

1 bokser

Søtet konsendert melk

1 pk

Oreokjeks

Topping

Slik gjør du det:

Begynn med å lage browniebunnen.
Ta fram egg og en rund form, ca. 26-28 cm i diameter.
Smelt sjokolade og smør over et vannbad.
Ha egg og sukker i en annen bolle og pisk dette lett sammen for hånd.
Hell den sammenvispede egg- og sukkerblandingen over i sjokoladeblandingen og rør det lett sammen. Ikke rør mer enn nødvendig, bare til du ser atalt er blandet.
Sikt i mel og kakao, og vend det forsiktig inn.Vend så lite som mulig, bare til det tørre er blandet inn.
Tilsett eventuelt hakket sjokolade om ønskelig.
Hell det over i formen og stek det på 175˚C i ca. 30 minutter, ikke mer. Avkjøl helt.
Mens browniebunnen avkjøles lager du iskremen. Hell søt kondensert melk i en miksebolle. Hell også ikremfløten.
Visp til blandingen blir luftig, ca. 4-5 minutter.
Hell i knuste oreokjeks.
Bland det godt sammen.
Hell iskremblandingen over browniebunnen og sett formen i frysereni minst 5 timer.
Lag gjerne deilig karamellsaussom du heller over kaken like før servering.