Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei alle sammen, håper dere alle har det bra.
I dag deler jeg en kjempegod oppskrift med dere, en iskremkake som passer perfekt til helgen. Kaken består av en deilig browniebunn med oreo-iskrem, og den er toppet med hjemmelaget karamell… What’s not to love
Her kommer oppskriften, enjoy!
Browniebunn
240 gram mørk sjokolade (70% kakao)
120 gram smør
4 egg, romtempererte
350 gram sukker
60 gram mel
20 gram kakao
1/4 ts salt
100 gram hakket sjokolade (70 % kakao), kan utelates
Oreo ice cream
1 boks søt kondensert melk
5 dl kremfløte
1 pakke med Oreos, knust eller brukket opp i mindre biter
Topping
Karamellsaus, du finner oppskriften her
Fremgangsmåte
Begynn med å lage browniebunnen.
Ta fram egg og en rund form, ca. 26-28 cm i diameter.
Smelt sjokolade og smør over et vannbad.
Ha egg og sukker i en annen bolle og pisk dette lett sammen for hånd.
Hell den sammenvispede egg- og sukkerblandingen over i sjokoladeblandingen og rør det lett sammen. Ikke rør mer enn nødvendig, bare til du ser at alt er blandet.
Sikt i mel og kakao, og vend det forsiktig inn. Vend så lite som mulig, bare til det tørre er blandet inn.
Tilsett eventuelt hakket sjokolade om ønskelig.
Hell det over i formen og stek det på 175˚C i ca. 30 minutter, ikke mer. Avkjøl helt.
Mens browniebunnen avkjøles lager du iskremen. Hell søt kondensert melk i en miksebolle.
Hell også i kremfløten.
Visp til blandingen blir luftig, ca. 4-5 minutter.
Hell i knuste oreokjeks.
Bland det godt sammen.
Hell iskremblandingen over browniebunnen og sett formen i fryseren i minst 5 timer.
Lag gjerne deilig karamellsaus som du heller over kaken like før servering.
Ha en fortsatt fin dag alle sammen, klem fra meg til deg.