Brownie med iskrem og vaniljestangfrosting

PicMonkey Collage

Alle foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Hei alle sammen.

Dagens fristelse er en deilig brownies med iskrem og vaniljestangfrosting. Så utrolig godt.

5B7C4366

Begynn med fudge brownies, bruk en rund form som er like stor i diameter som bollen du har iskremen i. Følg med så skjønner du hva jeg mener.

Fudge browniebunn

250 g smør

5 dl sukker

4 store egg

170 g hvetemel

1 ts bakepulver

300 g mørke sjokoladeknapper

150 g 100 % ekte kakaopulver

2 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180˚C.

Smelt smøret, ta kjelen av platen.

5B7C3758

Tilsett sukker og sett det tilbake på komfyren i ca. 30 sekunder.

Tøm smør- og sukkerblandingen over i en stor bolle.

5B7C3767

Tilsett eggene og visp lett for hånd (ikke visp for mye).

5B7C3778

Rør inn hvetemel, bakepulver og kakaopulver.

5B7C3783

Tilsett så sjokoladeknapper og vaniljeekstrakt.

5B7C3788

Bland det forsiktig sammen.

Viktig at du bruker en rund form som har samme diameter som den runde bolle du skal ha iskremen i.

Stek browniebunnen på 180 grader i 30 minutter.

5B7C3796

La browniebunnen bli helt avkjølt.

5B7C3806

Legg plastfolie i en stor rund bolle.

5B7C3932

Fyll den så med iskrem. Jeg brukte:

1 liter jordbæriskrem

1 liter sjokoladeiskrem

1 liter vaniljeiskrem

5B7C3937

Sett bollen i fryseren i minst 3 timer.

5B7C3938

Like før servering, legg browniebunnen på toppen av iskremen.

5B7C4133

Snu det hele på et kakefat.

5B7C4323

Dekk hele kaken med deilig vaniljestangfrosting:

Vaniljestangfrosting

7 eggehviter

5 dl sukker

1 vaniljestang eller vaniljeekstrakt

Evt. noen dråper konditorfarge
Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i en stor bolle.

IMG_1384

Kok opp vann i en kjele. Sett bollen over det kokende vannet.

IMG_1376

Visp for hånd i ca. 4 minutter, eller til sukkeret er oppløst.

IMG_1421

Hell røren i en mikserbolle og miks i ca. 4 minutter på laveste hastighet.

Øk hastigheten og miks i ytterligere 3 minutter, til bollen ikke lenger føles varm.

IMG_0679

Ønsker du fin pastellfarge kan du tilsette en dråpe eller to med konditorfarge og mikse videre i ca. 1 minutt.

IMG_6673

Sett det hele i fryseren i minst 25 minutter.

5B7C4366

Jeg bruker en brenner til å brenne toppen forsiktig.

5B7C4718

Håper dere ble fristet.

Klemmer fra meg.