Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei alle sammen.
Brownies med valnøtter og knuste candy canes – sukkerstenger – smaker friskt, og du kan toppe dem med en deilig sjokoladeglasur.
Det er bare så utrolig godt…
Liker du ikke sukkerstenger er det bare å utelate dem.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Brownies med valnøtter og sukkerstenger
- 160 g hvetemel
- 5 ss mørkt kakaopulver (100% kakao)
- 325 g mørk sjokolade
- 230 g smør
- 1–2 ts espresso-kaffepulver
- 120 g brunt sukker
- 350 g sukker
- 5 store egg
- 1 ts. vaniljeekstrakt
- 200 g sjokoladeknapper eller grovhakket mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
- 150 g valnøtter
- 10 stk candy canes (knust) og evt. noen til pynt
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Ha sjokolade, smør og espressokaffepulver i en bolle.
Sett bollen over kokende, varmt vann og rør til alt er smeltet.
Skru av varmen, men la bollen fortsatt stå over det kokende varme vannet.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Tilsett brunt og hvitt sukker i sjokoladeblandingen. Rør godt til alt er blandet.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Ta bollen av varmen og tilsett alle eggene. Bland forsiktig sammen.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Ikke rør mer enn nødvendig for å få blandet inn eggene.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Bland inn hvetemel og kakaopulver.
Rør inn mel- og kakaoblandingen og vaniljeekstrakt.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Tilsett deretter knuste sukkerstenger og valnøtter og rør det godt sammen.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Fordel røren i en form, her har jeg brukt en på 20 x 30 cm. Stek i ca. 30 minutter, men ikke lenger enn det.
Avkjøl den helt, og sett den i fryseren i minst 1 time.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Sjokoladeglasur
- 400 g mørk sjokolade
- 3 dl kremfløte
- 1 dl hvit sirup (light corn syrup) eller glukose
Varm fløte sammen med hvit sirup eller glukose.
Når dette koker tar du det av platen og heller det over sjokoladen. La det stå noen minutter, deretter rør i det til du har en blank og fin sjokoladeglasur.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Ta browniekaken ut av fryseren og hell over sjokoladeglasur. Bre glasuren over hele kaken.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Dekorér med sukkerstenger om du vil.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Settes så i kjøleskapet i minst 3 timer, skjær den i passende biter og servér disse med glede…
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Håper dette fristet.
Varme klemmer fra meg til deg.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Love, Manuela