Brune pinner

Supergode småkaker med smak av kanel, sukker og hakkede mandler. Passer kjempegodt til varm kakao, gløgg eller julekaffe.

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

Kategori,

Mengde1 Porsjon

1 porsjon gir ca. 40 stk.

 200 g smør
 200 g sukker
 1 eggeplomme
 1 ss lys sirup
 ½ ts malt kanel
 1 ts vaniljesukker
 1 ts natron
 300 g hvetemel
Pensling og dryss:
 1 sammenvispet egg
 1 dl perlesukker
 1 dl hakkede mandler

1

Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene.

2

Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten. 

3

Pensle med sammenvispet egg, dryss på perlesukker og hakkede mandler. Legg kakene på et bakepapirkledd stekebrett.

4

Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 10 minutter.

5

Ta ut kakene og skjær dem i skrå, smale pinner (1,5–2 cm) mens de fortsatt er varme. Oppbevares i lukket glass, plast- eller metallboks i kjøkkenskapet.

ingredienser

 200 g smør
 200 g sukker
 1 eggeplomme
 1 ss lys sirup
 ½ ts malt kanel
 1 ts vaniljesukker
 1 ts natron
 300 g hvetemel
Pensling og dryss:
 1 sammenvispet egg
 1 dl perlesukker
 1 dl hakkede mandler

Directions

1

Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene.

2

Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten. 

3

Pensle med sammenvispet egg, dryss på perlesukker og hakkede mandler. Legg kakene på et bakepapirkledd stekebrett.

4

Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 10 minutter.

5

Ta ut kakene og skjær dem i skrå, smale pinner (1,5–2 cm) mens de fortsatt er varme. Oppbevares i lukket glass, plast- eller metallboks i kjøkkenskapet.

Brune pinner