Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.
Denne passer godt til 17. mai – eller uten flagg, hele året!
Fikk så lyst på noe med sitron og salt lakris, jeg vet at ikke alle liker lakris men det er i så fall bare å utelate fra oppskriften.
Bunnen er lagt av mandel og vaniljesauspulver, bruk helst et vaniljekakepulver som ikke trenger koking, jeg vet at Freia har det i det fleste matbutikker.
Selve sitron kremen som du finner oppskriften på her, er så frisk og smaker bare himmelsk.
Den er lagt av fløte, mascarpone, melis, sitronskall og sitronsaft, jeg bruker økologiske sitroner, smaken blir så mye bedre.
Så bruker jeg RAW lakris fra Johan Bülow, får kjøpt i Norge.
Fyll kaken med frukt, du må nesten bare lage denne for å forstå hvor god den er. Sitronkremen er en ekstra bonus i denne kaken, sammen med frukte, lakris og mandelkake blir dette magisk godt.
Håper denne faller i smak.
BUDAPESTRULL MED SITRONKREM OG LAKRIS
INGREDIENSER
- 250 GRAM EGGEHVITER
- 450 GRAM SUKKER
- 200 GRAM MALTE MANDLER
- 75 GRAM KAKEFYLL MED VANILJESMAK, UTEN KOKING
FYLL
- SITRON KREM, SE OPPSKRIFT HER
- 2-3 TS. RAW LAKRIS PULVER
- BLÅBÆR, BRINGEBÆR, JORDBÆR
PYNT;
- BLÅBÆR OG BRINGEBÆR
Slik gjør du det;
- I en liten bolle bland sammen malte mandler og vaniljekakefyll.
- Pisk eggehvitene på medium hastighet til det begynne å skumme og tilsett sukker, litt om gangen
- Pisk eggehviter til stiv marengs, ser til at det er ikke noe sukker korn igjen i marengs når den er klar.
- Jeg overføre marengsmasse til en større bolle!
- Vend inn i mandel og vanilje kakefyllet
- Dekk en bake plate med bakepapir eller silikon-matte slik jeg gjør.
- Klipp av enden av en sprøytepose, sett en stor rund tipp i en sprøytepose fyll det med marengs blanding,
- Lag, lange striper fra en siden av bake-plate til den andre siden, så tett som mulig.
- Stek kaken midt i ovnen ved 160 grader i 20 min.
- Hvelv kaken på et bakepapir eller Silicon matte. Fjern bakepapiret (som lang-pannen var kledd med) eller silikonmatte og avkjøl kaken helt
- Lag sitron kremen som du finner oppskriften på her.
- Bre sitron kremen over den kalde kaken, dryss over RAW lakris, og legg på blåbær, bringebær og jordbær
- Rull sammen kaken fra langsiden og legg den evt. på et fat.
- Pynt hver siden av toppen med resten av sitron krem, og legg blåbær og bringebær i midten.
- Til en fest-anledning som 17 Mai, sett gjerne en lite Norsk flagg i denne kake.
LOVE MANUELA XO