Budapest-rull

002

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen. 

001

Se under for video om hvordan du enkelt lager Budapest-rullen.

03

Budapest-rull 

250 g eggehvite

450 g sukker

200 g hasselnøtter

75 g vanilje pudding pulver eller Jell-O Pudding-Instant Vanilla

Fyll

3 dl kremfløte

2 dl melis

1-2 ts vanilla bean paste

1 boks hermetiske mandariner

Pynt

50 g smeltet mørk sjokolade

Melisdryss

Kakaodryss

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 160 C°, ta fram en stor langpanne 30×40 cm og dekk det med bakepapir.

Pisk eggehvitene på lav hastighet i en stor bolle til det begynner å bli topper. Tilsett litt og litt sukker til du får en stiv marengsmasse.

I en lite bolle blander du sammen malte hasselnøtter og vaniljepuddingpulver.

Vend hasselnøtter/vaniljepuddingpulver i marengsmassen. Vend det forsiktig om med en slikkepott.

Fyll en stor sprøytepose som har en stor rundt tipp, med marengs/nøttemassen.

Lag lange streker med marengs fra en side av bakplate til den andre, tett til hverandre.

Stek kaken midt i oven ved 160 C° i 20 minutter.

La kaken hvile på en rist til den er helt avkjølt.

I mellomtiden pisker du krem sammen med melis, og tilsett eventuelt litt vanilje for en ekstra god smak.

La saften av mandariner renne godt av.

Ta fram den avkjølte marengskaken, ha en silikonmatte på bordet, snu bakeplaten opp og ned ved hjelp av 2 bakeplater og fjern papiret.

Bre krem jevnt over kaken, rull sammen kaken fra langsiden, det er enklest å trekke i papiret.

Dryss over smeltet mørk sjokolade, la det bli stivt og dryss så over melis og eventuelt litt kakao i midten til pynt.

Håper dette falt i smak!

image006