Budapestrull med Smash

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Kombinasjonen av mandelbunn, krem, banan og smash må du bare prøve.

Obs! Se til når du brer kremen over kakenbunnen og legger på fyll at du har mindre krem/fyll ved enden (se bilde nedenfor).

 

 

Budapestrull – ingredienser

250 g eggehvite
400 g sukker
200 g mandler, grovmalte

Fyll – ingredienser

3 dl kremfløte
2 stk banan
1 pose smash

Slik gjør du – bunnen:

Ha malte mandler i en liten bolle.

Pisk eggehvitene på medium hastighet til det begynne å skumme og tilsett sukker, litt om gangen, til du får en stiv marengs.

Vend marengsen inn inn i de malte mandlene.

Dekk en bakeplate med bakepapir.

Fyll en sprøytepose med marengsblanding, og klipp av tuppen av sprøyteposen.

Lag lange striper fra den ene siden av bakeplaten til den andre, så tett som mulig.

Stek kaken midt i ovnen ved 160 grader C i 20 minutter.

Hvelv kaken på en silikonmatte eller bakepapir. Fjern bakepapiret (som bakeplaten var kledd med).

Avkjøl kaken helt!

Tips: Det blir alltid litt røre igjen, så du kan lage kjeks av den.

Slik setter du sammen kaken:

Pisk kremfløte og bre den oppå den kalde kaken.

Skjær banan i skiver, og fordel banan og smash oppå kaken.

Rull sammen kaken fra langsiden.

Du kan ha litt krem på toppen av kaken, og mer smash som pynt.

Kaken holder seg i kjøleskapet 2-3 dager.

Bilder steg for steg