Budapestrull med mokkakrem, Daim og bananer

Bilder og oppskrift av Manuela Kjeilen www.passionforbaking.com/no

Denne budapestrullen byr på en kombinasjon av mandler, marengs, mokkakrem, banan og daim. Det blir bare helt magisk!

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

 

Budapestrull – ingredienser

250 g eggehviter
450 g sukker
200 g mandler, malte
75 g vaniljekrempulver

Mokkakrem – ingredienser

5 dl kremfløte, kjøleskapskald
225 g mascarpone, kjøleskapskald
2 ss melis
1 ts vaniljesukker
4 ss espresso, eller annen sterk, svart kaffe

Fyll – ingredienser

2 stk banan, i skiver
2 stk daim, hakket
melis for dryss (kan sløyfes)

Slik lager du budapestrull

I en liten bolle bland sammen malte mandler og vaniljekrempulver. (Du kan bruke vaniljekrempulver fra Idun i serien Mors hjemmebakte.)

Ha eggehvitene i en ren mikserbolle og pisk på middels hastighet (bruk ballongvisp) til det dannes et hvitt skum.

Tilsett så sukkeret litt og litt og pisk godt mellom hver gang. Etterhvert kan du skru opp hastigheten et hakk.

Til slutt vil du få en blank og seig marengs.

Vend inn i mandler og vaniljekrempulver med en slikkepott.

Kle en langpanne med bakepapir og fordel røren godt utover, eller dekk en bakeplate med bakepapir eller en silikonmatte.

Fyll en sprøytepose med marengsblanding, og klipp av tuppen av sprøyteposen.

Lag, lange striper fra en side av bakeplaten til den andre siden, så tett som mulig.

Stek kaken midt i ovnen ved 160 grader i 20 minutter.

Hvelv kaken på en silikonmatte eller et bakepapir. Fjern bakepapiret (som langpannen var kledd med).

Avkjøl kaken helt!

Tips: Det blir alltid litt røre igjen, og da du kan lage kjeks av den.

Slik lager du mokkakrem

Lag sterk kaffe og la den avkjøles helt.

I en stor bolle eller i en mikserbolle (bruk ballongvisp), pisk kjøleskapskald kremfløte, kjøleskapskald mascarpone, melis og vanilje sammen til en luftig krem.

Tilsett avkjølt kaffe og vend denne forsiktig inn i kremen. Begynn gjerne med halvparten av kaffen, så smaker du deg frem til hvor intens mokkasmak du vil ha på kremen.

Mokkakremen er nå klar til bruk. Utover budapestrullen, kan du bruke denne mokkakremen som fyll i sjokoladekake eller som pynt/glasur på cupcakes.

Slik setter du sammen kaken

Bre pisket mokkakrem jevnt oppå den kalde kaken.

Fordel bananskiver og hakket Daim oppå.

Rull kaken forsiktig sammen.

Dryss med melis om ønskelig.

Oppbevar kjølig til servering.

Denne kaken er best innen to dager så lenge den oppbevares i kjøleskapet.

 

 

Bilder steg for steg

 

 

 

Kommentarer

Annonse:

Allergivennlig Kaker