Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei, skjønne lesere!
Charlotte royale er en meget enkel og dekorativ fromasj/ostekake. Kaken er perfekt å servere på kakebordet, og du kan fylle den med det du liker best.
Se video nederst for fremgangsmåte.
Charlotte royale
4 store egg
150 g sukker
1 ss matolje
2 ss kulturmelk
1 ts vaniljeekstrakt
110 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts salt
Fyll til rullekake
150 g bringebærsyltetøy
Bringebær ostefyll
6 plater gelatin
300 ml bringebærpuré
120 ml fersk sitronjuice
340 g philadelphia kremost
240 ml fløte
110 g melis
Dryss
Melis
Fremgangsmåte rullekake
Sett ovnen på 180 °C.
Ha eggene i en miksebolle og visp dem i minst 5 minutter. For å få en fin rullekake er det viktig å vispe lenge nok.
Tilsett sukkeret litt etter litt, deretter matolje, kulturmelk, eplesidereddik og vaniljeekstrakt.
Sikt sammen mel, bakepulver og salt.
Ha det tørre over i røren og rør bare til alt er godt blandet, ikke mer.
Hell røren over i langpannen og bre den utover i et jevnt lag. Stek kaken i ca. 12–15 minutter.
slik at bakepapiret nå vender opp.
Dra papiret forsiktig av kaken og rull den sammen så stramt som mulig.
La den ligge sammenrullet i minst 20 minutter.
Smør bringebærsyltetøy over den lunkne kaken.
Del kaken i skiver som er ca. 1 cm tykke og kle innsiden på en medium stor bolle som rommer ca. 2 liter (se video).
Sett til siden mens du lager fyllet.
Fremgangsmåte Charlotte royale
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
Ha saften av sitronen, bringebærpuré og melis i en liten kjele og varm det opp.
Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme bringebærpuré- og sitronsaftblandingen.
Avkjøl blandingen helt.
I en stor bolle pisker du kremost, fløte og vanilje til det er luftig.
Ha så den avkjølte bringebærpuré- og sitronsaftblandingen i en tynn stråle i kremost/kremfløteblandingen, og pisk videre i ca. 10 minutter.
Hell sitron- og bringebærostekrem i bollen med rullekakeskivene.
Sett i kjøleskapet i noen timer, helst over natten, til ostekaken har stivnet.
Hvelv kaken deretter over på et fat og løft forsiktig vekk glassbollen og plastfolien.
Love, Manuela.