Charlotte royale

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Hei, skjønne lesere!

Charlotte royale er en meget enkel og dekorativ fromasj/ostekake. Kaken er perfekt å servere på kakebordet, og du kan fylle den med det du liker best.

Se video nederst for fremgangsmåte.

 

Charlotte royale

4 store egg

150 g sukker

1 ss matolje

2 ss kulturmelk

1 ts vaniljeekstrakt

110 g hvetemel

1 ts bakepulver

½ ts salt

Fyll til rullekake

150 g bringebærsyltetøy

Bringebær ostefyll 

6 plater gelatin

300 ml bringebærpuré

120 ml fersk sitronjuice

340 g philadelphia kremost

240 ml fløte

110 g melis

Dryss

Melis

Fremgangsmåte rullekake

Sett ovnen på 180 °C.

Ta frem en langpanne på ca. 22×32 cm, spray den med matfett og dekk den med bakepapir.

Ha eggene i en miksebolle og visp dem i minst 5 minutter. For å få en fin rullekake er det viktig å vispe lenge nok.

Tilsett sukkeret litt etter litt, deretter matolje, kulturmelk, eplesidereddik og vaniljeekstrakt.

Sikt sammen mel, bakepulver og salt.

Ha det tørre over i røren og rør bare til alt er godt blandet, ikke mer.

Hell røren over i langpannen og bre den utover i et jevnt lag. Stek kaken i ca. 12–15 minutter.

Mens kaken er i ovnen, legger du et rent kjøkkenhåndkle på arbeidsbordet. Strø melis jevnt over hele håndkleet. Når kaken er ferdig stekt snur du den opp ned på håndkleet,

slik at bakepapiret nå vender opp.

Dra papiret forsiktig av kaken og rull den sammen så stramt som mulig.

La den ligge sammenrullet i minst 20 minutter.

Smør bringebærsyltetøy over den lunkne kaken.

Rull den sammen fra langsiden.

Del kaken i skiver som er ca. 1 cm tykke og kle innsiden på en medium stor bolle som rommer ca. 2 liter (se video).

Sett til siden mens du lager fyllet.

Fremgangsmåte Charlotte royale

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.

Ha saften av sitronen, bringebærpuré og melis i en liten kjele og varm det opp.

Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme bringebærpuré- og sitronsaftblandingen.

Avkjøl blandingen helt.

I en stor bolle pisker du kremost, fløte og vanilje til det er luftig.

Ha så den avkjølte bringebærpuré- og sitronsaftblandingen i en tynn stråle i kremost/kremfløteblandingen, og pisk videre i ca. 10 minutter.

Hell sitron- og bringebærostekrem i bollen med rullekakeskivene.

Sett i kjøleskapet i noen timer, helst over natten, til ostekaken har stivnet.

Hvelv kaken deretter over på et fat og løft forsiktig vekk glassbollen og plastfolien.

Love, Manuela.