Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Er du glad i amerikanske ostekaker?
Er du glad i amerikanske brownies også kanskje?
Da tror jeg du bør slå til og bake denne amerikanske ostekaken her, som altså består av både cheesecake og browniebunn!
Skikkelig digg kake!
Ingredienser:
Browniesbunn
♥ 120 g smør
♥ 120 g mørk kokesjokolade
♥ 2 store egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 4 ss melk
♥ 2,5 dl hvetemel
Cheesecake
♥ 500 g kremost
♥ 1,5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 dl yoghurt naturell
Pynt
♥ 50 g lys kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Smelt smør i en middels stor kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Rør inn sukkeret og deretter eggene til en blank masse. Bland så inn melk og hvetemel.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 minutter. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl. Senk varmen på ovnen til 160°C.
Pisk sammen kremost og sukker. Rør inn eggene og vaniljeessens. Vend i yoghurten til slutt.
Hell osteblandingen over kakebunnen i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 45-55 min. La kaken bli helt kald i formen, gjerne i kjøleskapet over natten.
Ta kaken ut av formen og dra bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.
Smelt lys kokesjokolade (gjøres raskt i mikro eller over vannbad). Ha sjokoladen i en lite kremmerhus laget av matpapir og ringle sjokoladen over kaken i tynne striper.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
