Dette gjør sukkerbrødet luftigere

Grunnoppskriften er enkel- så hvorfor går vi fortsatt på trynet? Vanskelig, sier du? Egentlig ikke, svarer vi. Så lenge du vet hva du gjør. Og vi skal hjelpe deg! Her er våre beste sukkerbrød-tips for et perfekt, velsmakende og luftig resultat som garantert vil imponere både deg selv og de rundt deg.

Foto: Bakelyst.no

Et sukkerbrød kan brukes til det meste og er kanskje noe av det vi nordmenn baker mest. Grunnoppskriften er enkel og bygger på eggedosis. Reisen mot det perfekte sukkerbrødet, starter derfor her. En perfekt luftig eggedosis krever at du bruker egg som er romtemperert. Legg derfor frem eggene noen timer før du skal bruke dem. Glemt det? Legg eggene i varmt vann før bruk, og du er good to go.

En god eggedosis krever tid- og er det èn ting vi er dårlige på når det kommer til baking (og i livet generelt) er det å smøre oss med tålmodighet. For å få en perfekt eggedosis er det viktig at du bruker god tid på å piske. Med en kjøkkenmaskin fra KitchenAid slipper du å tenke selv. Maskinen gjør jobben- og imellom tiden kan du rydde, vaske, dekke eller gjøre andre ting. Lager du eggedosis med en kjøkkenmaskin behøver du heller ikke piske på maks hastighet. Målet er å ikke få et sukkerbrød med store luftbobler, men med fine, små porer.

Over til selve sukkerbrødet. Hemmeligheten ligger i å vende melet inn i eggedosisen så forsiktig som overhodet mulig slik at luftboblene i eggemassen bevares. Luftboblene utvides av varme, som fører til at sukkerbrødet hever seg fint i ovnen. Skru kjøkkenmaskinen på lavest mulig hastighet for å unngå klumper og bevare så mye luft som mulig. KitchenAid kjøkkenmaskin har heldigvis elektronisk justering av hastighet, så dette klarer du fint.

Herfra skal du bruke håndkraft, gjerne med en ballongvisp eller slikkepott. Ha mel og bakepulver i en sikt og dryss på et lite, tynt lag- rør om- gjenta- rør om- og fortsett til du er ferdig. Ja, dette tar tid. Se på det som en tålmodighetsprøve! Sikter du for mye om gangen, ender du opp med små klumper med hvetemel i bunnen av sukkerbrødet, noe som ikke smaker spesielt godt.

 

Så, noe spesielt du bør passe på med tanke på steking?

Foto: Elkjøp.no

1. Ikke la sukkerbrødet stå for lenge ute før det settes inn i ovnen. Den luftige massen vi da synke sammen!

2. Sukkerbrødet stekes i førvarmet ovn, ca 175 grader, midt i ovnen, gjerne på varmluft.

3. La ovnsdøren stå urørt de første tjue minuttene for å unngå at sukkerbrødet faller sammen.

4. Mange opplever at sukkerbunnen faller sammen på midten etter den har kommet ut av ovnen. Dette kan være fordi den for lite stekt, men vit at alle sukkerbrød vil naturlig falle noe sammen! Triks: legg kakebunnen opp ned på en rist med det samme den kommer ut av ovnen.

5. Tilsett bær, syltetøy, sjokolade og fløyelsmyk vaniljekrem- også perfekt å lage i KitchenAid. KitchenAid kjøkkenmaskin får du kjøpt hos Elkjøp.

 

God bakedag!

Deler av innlegget er sponset av KitchenAid– som du får kjøpt hos blant annet Elkjøp.

 

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 821863


Varnish cache server