Festpyntet rullekake

Rullekaker går så kjapt å lage! Men med lekre kremroser på toppen, blir denne fort en favoritt på kakebordet.

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

KategoriVanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Steketid10 minutter

1 porsjon gir 10 stk.

 3 egg
 2 dl sukker
 2 dl hvetemel
 1 ts bakepulver
Fyll:
 2 dl bringebærsyltetøy
Pynt:
 2 dl kremfløte
 ev. spiselig fargespray

1

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

2

Sikt mel og bakepulver sammen, og rør det inn i eggedosisen.

3

Bre røren utover i en smurt langpanne. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 8–10 minutter.

4

Legg matpapir på bakebordet og strø på sukker. Hvelv rullekaken over på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.

5

Smør på fyllet.

TIPS!
Prøv gjerne også bringebær og sjokoladekrem, det er en uslåelig kombinasjon - som også egner seg i bløtkake.

6

Rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av matpapiret. Pakk kaken litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.

Tips!
Hvis du har ekstra dårlig tid, gjør du slik: Bre utover syltetøyet straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og brekker under rullingen.

Pynt:
7

Pisk kremen stiv og ha den over i en sprøytepose. Lag fine roser på toppen og langs kanten. Spray gjerne litt glans med spiselig fargespray på toppen om du har lyst.

ingredienser

 3 egg
 2 dl sukker
 2 dl hvetemel
 1 ts bakepulver
Fyll:
 2 dl bringebærsyltetøy
Pynt:
 2 dl kremfløte
 ev. spiselig fargespray

Directions

1

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

2

Sikt mel og bakepulver sammen, og rør det inn i eggedosisen.

3

Bre røren utover i en smurt langpanne. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 8–10 minutter.

4

Legg matpapir på bakebordet og strø på sukker. Hvelv rullekaken over på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.

5

Smør på fyllet.

TIPS!
Prøv gjerne også bringebær og sjokoladekrem, det er en uslåelig kombinasjon - som også egner seg i bløtkake.

6

Rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av matpapiret. Pakk kaken litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.

Tips!
Hvis du har ekstra dårlig tid, gjør du slik: Bre utover syltetøyet straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og brekker under rullingen.

Pynt:
7

Pisk kremen stiv og ha den over i en sprøytepose. Lag fine roser på toppen og langs kanten. Spray gjerne litt glans med spiselig fargespray på toppen om du har lyst.

Festpyntet rullekake