Financiers med vanilje

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

Financiers
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Hei alle sammen!

Nå er det helg igjen og tid for en fransk fristelse, nemlig financiers som er kjempegode småkaker.

For å få den karakteristiske smaken og konsistensen er det viktig å smelte smøret til det blir brunt, og røre det inn mens det fortsatt er varmt.

Da får du myke, deilige financiers som er sprø på kantene.

E95A0864
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Jeg lager dem med vaniljesmak.

Financiers med vanilje

(24 små kaker)

  • 240 g sukker
  • 80 g hvetemel
  • 120 g mandelmel
  • 200 g eggehviter
  • 200 g varmt smør
  • 2-3 twist med vanilje fra Dr.Oetker eller 1/2 vaniljefrø

Sett ovnen på 200 °C. Smør formene eller spray dem med matfett og sett dem i fryseren i minst 15 minutter før du skal steke kakene.

Frysingen gjør at fettet blir hardt, noe som gjør at det blir lettere å få løs kakene etter at de er stekt.

E95A0646 - kopia
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com
E95A0744
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Ha sukker i en bolle.

E95A0676 - kopia
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Hell eller sikt inn mel og mandelmel. Det er viktig at det ikke er noen klumper i melet.

E95A0687 - kopia
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com
E95A0695
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com
E95A0701
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Lag en liten fordypning i midten av de tørre ingrediensene og hell i eggehvitene.

Bland det forsiktig sammen og se til at det ikke er noen klumper i blandingen.

E95A0707
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com
E95A0719
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Tilsett vanilje. Denne holder du opp og ned og bare vrir på den 2-3 ganger, lukter himmelsk vanilje.

E95A0728
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Smelt smøret i en liten kjele på lav varme. Rør hele tiden, og når smøret er smeltet, skrur du varmen opp til middels.

Fortsett å røre i smøret helt til det har fått en nokså brun karamellfarge.

E95A0648 - kopia
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Hell det varme smøret gjennom en sikt, i tilfelle det er noe grums /faste stoffer i bunnen.

E95A0667 - kopia
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Hell smøret inn i røren i tre omganger og bland det forsiktig inn.

E95A0732
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com
E95A0738
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Bruk en spiseskje når du fyller formene med røre, fyll dem nesten opp til kanten.

Alternativt kan du heller røren over i en plastpose.

E95A0760
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Vri posen godt igjen.

E95A0765
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Klipp av tuppen med en saks.

E95A0769
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Fyll hver form nesten helt til toppen , ca. 1/8 del fra kanten.

E95A0777
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Sett oven ned til 180 grader før du setter formen inn i ovnen.

Stek kakene i ca. 20 minutter, eller til de har fått en fin og gyllen farge.

E95A0783
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Sjekk gjerne med en kakepinne som du stikker inn i midten av en av kakene. Hvis pinnen er tørr når du tar den ut igjen, er kakene ferdig. Hvis det henger våt røre på pinnen, må de stekes i noen minutter til.

E95A0789
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com
E95A0830
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Jeg bruker en mini bundtform fra Nordic Ware: Kakeform Teacakes & Candies, den kan kjøpes her i Norge og her i Sverige.

E95A0835
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Men du kan like gjerne bruke et mini muffinsbrett.

E95A0841
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com
E95A0873
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Disse er magisk gode …

Hvis du vil lage glutenfrie financiers, bruk da rismel istedenfor hvetemel og tilsett 1 ss maizena. Sikt det godt sammen før du heller det i blandingen slik det står beskrevet over.

E95A0963
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Håper du ble fristet, og får lyst til å teste disse franske fristelsene.

E95A0891
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Ønsker dere alle en riktig fin dag videre, varme klemmer fra meg til deg.

E95A1278
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com
E95A1289
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

 

Logo-Manuela-2