Formkake med blåbær

Myk, saftig og momsete. Klassiske formkaker smaker utrolig godt og tar ikke lang tid å lage.

ForfatterAnita BakkerFotoSvein Brimi

KategoriVanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Forb. tid15 minutterSteketid30 minutterTotal tid45 minutter

Brødform 1 1/2 liter/1 kake

 200 g smør
 200 g sukker
 4 egg
 200 g hvetemel
 2 ts bakepulver
 2 ts vaniljesukker
 1 beger blåbær

1

Visp smør og sukker hvitt og visp inn eggene, ett og ett om gangen.

2

Visp inn mel, bakepulver og vaniljesukker.

3

Hell røren i en smurt brødform og dryss over blåbær.

4

Stek på nederste rille ved 180° i 25–30 min.

5

Server med kun et melisdryss, eller sammen med vispet krem.

BYTT MED ANDRE BÆR:
6

Har du ikke blåbær, prøv for eksempel friske bringebær eller skogsbærblanding.

KONKURRANSE:
7

I Frukt og bær finner du alle oppskriftene du trenger for å bake, sylte, safte eller hermetisere akkurat slik som bestemor gjorde det. Konditor Sverre Sætre deler oppskrifter og sine beste tips i den flotte boken, utgitt på Press forlag.

Hvilken bærkake er favoritten din?

Post svaret ditt i innlegget vårt på Facebook før mandag 6.1.2020 kl 12.

Kanskje akkurat du vinner den flotte boken til Sverre Sætre?

ingredienser

 200 g smør
 200 g sukker
 4 egg
 200 g hvetemel
 2 ts bakepulver
 2 ts vaniljesukker
 1 beger blåbær

Directions

1

Visp smør og sukker hvitt og visp inn eggene, ett og ett om gangen.

2

Visp inn mel, bakepulver og vaniljesukker.

3

Hell røren i en smurt brødform og dryss over blåbær.

4

Stek på nederste rille ved 180° i 25–30 min.

5

Server med kun et melisdryss, eller sammen med vispet krem.

BYTT MED ANDRE BÆR:
6

Har du ikke blåbær, prøv for eksempel friske bringebær eller skogsbærblanding.

KONKURRANSE:
7

I Frukt og bær finner du alle oppskriftene du trenger for å bake, sylte, safte eller hermetisere akkurat slik som bestemor gjorde det. Konditor Sverre Sætre deler oppskrifter og sine beste tips i den flotte boken, utgitt på Press forlag.

Hvilken bærkake er favoritten din?

Post svaret ditt i innlegget vårt på Facebook før mandag 6.1.2020 kl 12.

Kanskje akkurat du vinner den flotte boken til Sverre Sætre?

Formkake med blåbær