Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei alle sammen.
I dag vil jeg dele en oppskrift på fromasjkake med pasjonsfrukt på en deilig nøttebunn, håper den faller i smak.
Fromasjkake med pasjonsfrukt og nøttebunn
Nøttebunn:
200 gram mandler
200 gram melis
4 eggehviter
50 gram sukker
1 ts vaniljeekstrakt (kan utelates)
Fromasj:
150 ml pasjonsfruktpuré (ca. 15-20 pasjonsfrukt)
8 stk gelatinblader
5 dl kremfløte
200 gram melis
2 pk kremost med ananassmak, eller naturell
Fremgangsmåte
Begynn med nøttebunnen. Sett ovnen på 180˚C.
Ta fram en springform på ca. 24 cm, legg bakepapir i bunnen og sett den til side så lenge.
Ha mandler og melis i en kjøkkenmaskin, og kjør maskinen til det er finmalt. Hell eggehviter og 50 gram sukker i en miksebolle og visp det til marengs.
Ha malte mandler med melis over i miksebollen, og vend det inn i marengsmassen sammen med vaniljeekstrakt.
Hell røren over i formen og stek den i 30 minutter. Avkjøl helt.
Lag fromasjen. Legg gelatinblader i kaldt vann i 5 minutter for å mykne dem.
Ha pasjonsfruktpuré i en liten kjele og varm den opp til den begynner å koke. Når den begynner å koke løfter du kjelen bort fra varmen og rører inn gelatinbladene. Klem ut vannet først.
Avkjøl blandingen til den såvidt begynner å stivne, ca. 20 minutter.
Ha kremost i en miksebolle sammen med melis og miks dette luftig. I en annen bolle piskes kremfløten halvstiv.
Vend kremfløte og pasjonsfruktpuré inn i kremosten og hell blandingen over den avkjølte mandelbunnen.
Sett kaken kaldt i minst 5 timer, eller over natten.
Pynt med friske bær.
Denne kaken er frisk og kjempegod, jeg elsker fromasjkaker med nøttebunn.
Håper dere ble fristet!
Tips: Hvis du ønsker sitronsmak, eller bare en enda enklere variant av kaken, kan du bruke 2 pakker med sitrongelé istedet for pasjonsfruktpuré. Lag geléen med halvparten så mye vann som beskrevet på pakken.
Istedenfor 200 gram melis når du mikser kremosten, bruker du da kun 4 ss med sukker, ellers er fremgangsmåten helt lik.