Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Manuelas fudge brownies ( 15–18 browniebiter)
300 g mørk sjokolade (minst 70%)
150 g usaltet smør
4 store egg
350 g sukker
60 g mel
20 g kakao
½ ts havsalt
1 ts vaniljepaste
Fremgangsmåte
Ha sjokolade i en bolle sammen med smør, og smelt det over et vannbad.
Ha egg, sukker og vanilla paste i en annen bolle og bland det lett sammen før du rører inn den smeltede sjokoladeblandingen. Det som er viktig å huske på er at duikke visper mer enn høyst nødvendig etter at eggene er tilsatt – maks 30 sekunder.
Bland sammen mel, kakao og salt, og vend det inn i røren med en slikkepott, Maks 30 sek.
Hell røren over i en form som er minst 25 x 30 cm og kledd med bakepapir. Stek den på 170 °C i 25 minutter, ikke lenger. Avkjøl browniesen helt.
Sett den avkjølte browniesen i fryseren i 30 minutter før den skjæres opp, da blir det lettere å få fine biter.
Ha en fin kveld videre